Küçük Şeyler süt peşinde!..

Küçük Şeyler süt peşinde!..

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu’nun öğrencileri, “Süt Projesi” bağlamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Çiftliği’ni gezerek süt konusunda bilgi ve görgülerine geliştirdiler.

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu’nun öğrencileri, “Süt Projesi”  bağlamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Çiftliği’ni gezerek süt konusunda bilgi ve görgülerine geliştirdiler. Kendilerine göre devasa süt ineklerini yakından gördüler, safkan süt keçilerini sevme fırsatı elde ettiler… Çocukların en çok ilgisini süt sağım işlemi çekti!..

“Suflörsüz” eğitimi ile “Burada her şey küçüğün” ilkesiyle dikkatleri üzerine çeken Bornova Küçük Şeyler Anaokulu’nun öğrencileri, “Süt Projesi”  bağlamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Çiftliği’ni gezerek süt konusunda bilgi ve görgülerine geliştirdiler. Kendilerine göre devasa süt ineklerini yakından gördüler, safkan süt keçilerini sevme fırsatı elde ettiler… Çocukların en çok ilgisini süt sağım işlemi çekti!..

Okulda kendilerine anlatılanları ve uyguladıkları proje konusunu yerinde görerek gerçekleştirmeye çalışan öğrenciler bu kez her gün severek içtikleri sütün peşine düştüler. “Süt Projesi” için E.Ü. Ziraat Fakültesi Hayvan Çiftliği’ne giden öğrenciler, burada her gün kilolarca süt veren cins inekleri görünce şaşkınlıklarını saklayamadılar. Rehberlik yapan öğretim görevlilerinin kelimesini kaçırmadan verdikleri bilgileri dinleyen çocuklar sordukları sorular ve aldıkları yanıtlar sonrası rahatlayarak ineklere yem verdiler. Küçük bir buzağının büyük biberonla beslenmesini heyecan içinde izleyen öğrenciler bu küçük sevimli buzağıyı sevmek için birbirleriyle yarıştılar.

İneklerin süt sağımının nasıl yapıldığını yerinde izleyen öğrenciler en çok sağım makinelerinin çalışma sistemini merak ettiler. Sabah sağımında 7-10 kilo süt veren ineklerin saati geldiğinde nasıl bulundukları alandan sağımhaneye gittiğini merak eden öğrenciler her gün içtikleri sütün kaynağını çiftlik ortamında görmüş oldular.

Daha sonra süt üretimi için Avustralya’dan ithal edilen ve üremesi sağlanan Safkan Saanen keçilerinin bulunduğu bölüme geçen öğrenciler, bembeyaz keçilerin beslenmesini ilgiyle izlerken onlar sevmeyi de ihmal etmediler. Keçilerin sevimliliği ve iriliğini birbirlerine anlatan öğrenciler güzel bir deneyim yaşamanın mutluluğu ile okula döndüler.

Okul Müdürü Selami Korkmaz, öğrencilerin okulda öğrendiklerini yaşamda da birebir görmeleri, gözlemlemelerinin çok yararlı olduğuna inandıklarını belirterek “Çocuklarımız bilgilerinin yanı sıra projelerine sahip çıkarak, bu tür gezilerde gördükleriyle bilgilerini pekiştiriyorlar” dedi.

EÜ SAFKAN SAANEN DAMIZLIK NÜVE İŞLETMESİ

2010 yılı Haziran ayında İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından yürütülen “Batı Anadolu Süt Keçiciliği’nin Geliştirilmesi ve Damızlık Sorununun Çözümü” projesi kapsamında Üniversite ile “Safkan Saanen Damızlık Nüve İşletmesi Oluşturma ve Eğitimi Protokolü" imzalandı. Avustralya’dan getirilen Saanen damızlıklardan alınmış ve 3 nüve deneme çiftliğinden biri oluşturuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.