“Kuduz hastalığını kontrol altına almak için çaba sarf ediyoruz”
Prof. Dr. Büke, “Ülkemizde 180 bine yakın hasta yaralanma sonrası aşı oluyor. Bu, ekonomik faktörü de etkiliyor, aldığımız aşılardan dolayı yurt dışına döviz ödüyoruz. Bu da bizim ekonomimizi etkiliyor. İleriye dönük ne yapılmalı onu düşüneceğiz” dedi
İzmir’in en köklü üniversitesi Ege Üniversitesi Dünya Kuduz Günü’ne kayıtsız kalmadı. Ege Üniversitesi 20 Mayıs Amfisi’nde düzenlenen bilimsel programa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağrı Büke ve birçok akademisyen katıldı.
Ege Üniversitesi, “Dünya Kuduz Günü Bilimsel Programı”nda konuşan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, “Kuduz hastalığı Asya ve Afrika ülkelerinde gündemini koruyor. İnsanlarda kuduz hastalığını kontrol altına almak için çaba sarf ediyoruz. Sağlık Bakanlığı da büyük çaba gösteriyor. Bakanlıkların yardımıyla bu hastalığın üstesinden geleceğiz” diye konuştu.
Kuduz hastalığının ölümcül olduğunu belirten Prof. Dr. Büke, “Ülkemizde 180 bine yakın hasta yaralanma sonrası aşı oluyor. Bu, ekonomik faktörü de etkiliyor, aldığımız aşılardan dolayı yurt dışına döviz ödüyoruz. Bu da bizim ekonomimizi etkiliyor. İleriye dönük ne yapılmalı onu düşüneceğiz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.