Lavanta tarlaları mor renge büründü

Lavanta tarlaları mor renge büründü

Kırklareli'nde lavantaların çiçek açmasıyla tarlalar mor renge büründü. Bunu fırsat bilen vatandaşlar tarlalarda fotoğraf çekildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte lavanta tarlaları çiçek açtı. Mor renge bürünen tarlalar yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Kırklareli'nin Deveçatağı köyünde yaşayan Filiz Tuna 2019 yılında devlet desteğiyle lavanta tarlası oluşturdu. Tarla ile beraber devletten arı desteği alan Tuna, lavanta balı üretiyor.

aw224168-01.jpg

Tarlalarını yerli ve yabancı turistleri ağırladıkları ifade eden Tuna, 5 yıldır yoğun bir şekilde ilgi gördüklerini anlattı.

Lavantanın önemine değindi Tuna, “Lavanta ile ilgili en ana maddem balım. Balım çok değerli çok severek ve özen göstererek yapıyorum. Bunun yanında lavanta kolonyamız, yüz toniğimiz gibi ürünlerimiz var. Ürünlerimizi her geçen gün çeşitlendirdik. Doğal mumlar yapıyoruz, lavanta yağı yapıyoruz eşi benzeri yok” dedi.

Kafilesi ile İstanbul'dan gelen rehber Gökhan, kefili zaman geçirdiklerini ifade ederek bol bol fotoğraf çekildiklerini dile getirdi.

aw224168-03.jpg

aw224168-04.jpg

aw224168-05.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.