Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenler Güzelbahçe'de anıldı

Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenler Güzelbahçe'de anıldı

Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a giden 33 aydın ve sanatçı ile otel görevlilerinin, gericilerin saldırısı sonucu Madımak Oteli'nde yakılarak katledilişinin 31. yılında Güzelbahçe'de anma konseri düzenlendi.

Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen canlar, Güzelbahçe'de anıldı. Güzelbahçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen konsere; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İl başkan yardımcıları, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Karaburun ilçe Başkanı Erdal Subaşı ve yönetimi ile CHP Çeşme ilçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları, Urla ve Güzelbahçe Belediye meclis üyeleri, Güzelbahçe ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

imgn3089.jpg

"İNSANLIK SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI OLMAZ"

Madımak’ın ülkenin kanayan yarası olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, "Bu topraklarda binlerce kez acıyla tanışmış ülkemiz insanları, 2 Temmuz 1993'te yeni bir acıyı daha paylaştı. Tam 31 yıl önce otel çalışanları ile beraber 35 insanımız katledildi. Sivas Madımak Oteli’nin canilerce ateşe verilmesi ile aydınlarımız diri diri yakılarak can verdi. Bizzat siyasi iktidar eliyle yaratılan her türlü inanç ayrımcılığı, inançlar üzerindeki baskı uygulama politikalarına son verilmelidir. 31.yılında zaman aşımına uğratılan Madımak Katliamı davası insanlığa karşı işlenmiş bir suçun davasıdır. İnsanlığa karşı işlenen suçlar da zaman aşımı olmaz. Tıpkı savaş suçlarında olduğu gibi. Diyorum ki kalbin varsa türkü yakarsın, kalbin yoksa insan yakarsın. Bir kez daha katliamları lanetliyor ve unutturmayacağımızı buradan haykırıyoruz” dedi.

imgn3015.jpg

"GELİN CANLAR BİR OLALIM"

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, “ Madımak 31yıldır yanıyor. Aradan geçen bunca zamana rağmen devlet tıpkı diğer katliamlarda olduğu gibi Madımakla da henüz yüzleşmemiştir. Bu katliamın arkasındaki karanlık odakları açığa çıkarmak ve başta yaşamını yitirenlerin aileleri olmak üzere milyonlarca Alevinin adalete olan güvenini sağlamak devletin görevidir. Ayrıca bizim açımızdan yüzleşmek devletin kendisiyle de hesaplaşması anlamını taşımaktadır. Madımak davasına sahip çıkmak, ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen karanlık zihniyete karşı çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkmaktır. Örgütlü kötülüğe karşı iyiliği yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kaybettiğimiz canları saygıyla anıyor, anıları karşında eğiliyorum” diye konuştu.

imgn3046.jpg

Konuşmaların ardından Sanatçı Cem Erdostileri sahneye çıkarak hayatını kaybedenlerin anısına türküler söyledi. Sanatçı İlkay Akkaya’nın da eşlik ettiği konserde duygu dolu anlar yaşandı. Konser, tüm izleyicilerin hep bir ağızdan söylediği Sivas türküsüyle son buldu. Konser sonunda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ve CHP Karaburun ilçe Başkanı Erdal Subaşı sanatçılar Cem Erdostileri ve İlkay Akkaya’ya çiçek takdim etti.

imgn3002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.