Marble'da "Yabancı Katılımcı" pavyonu
Doğal taş ve teknolojilerinin dünya markalarından biri olan MARBLE - Uluslararası Doğal Taş ve Teknoloji Fuarı 24. kez kapılarını açmaya hazırlanırken; bu yıl ilk kez yabancı katılımcı pavyonu kurulacak.
Fuarda, dünyanın en büyük doğal taş örgütlerinden biri olan Amerikan Doğal Taş Enstitüsü (MIA) ile iş birliği yapılması planlanıyor.
Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından biri olan MARBLE – Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 28-31 Mart 2018 tarihlerinde dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda sektör profesyonelini Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi fuarizmir’de ağırlayacak.
Bu yıl Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarında bulunan 30 ülkeden 213 katılımcı ve 104 ülkeden toplam 8965 yabancı ziyaretçi ile fuarı kapatan MARBLE, ülkelerin milli katılımını daha da güçlendirmek amacıyla yurt dışı çalışmalarına ağırlık veriyor.
MARMOMAC, STONE INDUSTRY, THE BIG 5, TISE, STONA, XIAMEN, COVERINGS, IRSE, VITORIA, CACHOERIO STONE FAIR, ROCALIA and IRAN STONE EXPO gibi dünyaca ünlü doğal taş ve teknolojileri fuarlarına gerçekleşen/gerçekleşecek olan katılım ve ziyaretler sayesinde farklı ülkelerin doğal taş dernek yetkilileri, firma temsilcileri, mimarlar, tasarımcılar ve sektörün önde gelen isimleri ile görüşme imkânı elde ediliyor.
İlk kez yabancı katılımcı pavyonu kurulacak
Doğal taş sektöründe dünyanın en büyük üç fuarı arasında yerini alan MARBLE - Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda yabancı katılım sayısını artırmak için yürütülen çalışmalar doğrultusunda bu yıl ilk kez ülke pavyonu kurulacak.
C holünde yer alması planlanan pavyonda yabancı ülkelerden gelen firmalar bu kez kendi ülkelerine ait stantlarda ürünlerini sergileme olanağı bulacak. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından pek çok yabancı ülkenin katılacağı uluslararası hol ile birlikte bu yıl yabancı katılımcı sayısında da artış bekleniyor.
MIA ile ortaklık çalışmaları başladı
Fuarda bu yıl dünyanın en büyük doğal taş örgütlerinden biri olan Amerikan Doğal Taş Enstitüsü (MIA) ile iş birliği yapılacak. Fuara katılımcı olarak gelmesi beklenen MIA, bunun yanı sıra bir de seminer vererek üreticiden satıcıya tüm doğal taş sektör bileşenlerini içeren bir kullanıcı kılavuzu sunacak.
Fikirler sergilenecek
Fuar kapsamında gerçekleşecek bir diğer yenilik ise 1.Genç Yaratıcı Fikirler Platformu olacak. Platformla birlikte yaşı 18 ile 30 arasında olan genç tasarımcılar; endüstriyel tasarım, içmimarlık, peyzaj, mimarlık gibi alanlarda sektörün yenilikçi firmalarıyla bir araya gelecek. Bu sayede gelecek teknolojilerine yön verecek vizyoner tasarımcı gençler Türkiye’de ve dünyada doğal taş sektörüne kazandırılacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.