Mavi ve Yeşilin Dansı: Bodrum’un Sakin Koyları

Mavi ve Yeşilin Dansı: Bodrum’un Sakin Koyları

Bodrum her yıl yüzbinlerce tatilciyi ağırlayan Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biridir.

Bu güzel belde; muhteşem plajları, hareketli gece hayatı, gurme restoranları, dünyaca ünlü beach club’ları ve lüks Bodrum otelleri ile Ege'nin incisi sıfatını sonuna kadar hak ediyor.

Bodrum’da geçirilen bir gün sabahın erken saatlerinden itibaren denize girmekle başlar, akşamüstü bir sahil restoranında güneşi batırarak devam eder ve gece şehrin canlı sokaklarında eğlenceyle sona erer. Tabii bu enerji dolu tatil bölgesinde bazen sakin bir kaçamak yapma ihtiyacı da kaçınılmazdır. Neyse ki Bodrum sadece hareket ve eğlence arayan tatilciler için değil, aynı zamanda sakin koylarda huzuru arayanlar için de ideal bir yer.

KEŞMEKEŞTEN UZAK, HUZURA YAKIN

Bodrum’un kalabalığından kısa bir süreliğine uzaklaşmak isteyenler için güzel yarımadada keşfedilmeyi bekleyen birçok gizli cennet bulunuyor. İşte Bodrum’un en sakin koylarından bazıları:

1. Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu Bodrum’un saklı kalmış güzellikleri arasında yer alır. Bodrum merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan bu küçük ve huzurlu koy, dingin denizi ve doğal güzellikleri ile büyüleyicidir. Asfalt yoldan biraz ayrılmayı göze alarak bu koya ulaşabilirsiniz. Bodrum’un tüm karmaşasından sıyrılarak doğanın kollarında sakin bir gün geçirebilir, cam gibi denizde su altının keyfini çıkarabilirsiniz.

2. Mazı Koyları

Mazı Köyü, Bodrum merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafede Gökova Körfezi’ne bakan bir noktada bulunuyor. Merkeze uzaklığından kaynaklı her daim sakin kalan bölgede birbirinden güzel 8 koy var. En bilinenleri Hurma Koyu ve İnceyalı Koyu olan bu sekiz plaj, sessiz bir gün arayışında olanlar için muhteşem seçenekler sunar. Şehirden uzaklaşıp sadece deniz, doğa ve kuş seslerinin tadını çıkarmak isteyenler hayallerindeki küçük şirin Ege kasabası atmosferini burada bulabilirler.

3. Akyarlar Koyu

Bodrum Yarımadası’nın en güney ucunda yer alan Akyarlar Koyu, tertemiz denizi ve geniş sahil şeridi ile tanınıyor. Rüzgar sörfü yapanların da uğrak yeri olan bu koy, tatilinizi hem aktivite dolu hem huzurlu bir atmosferde geçirmek için mükemmel bir durak. Sessiz bir plajda güneşlenip ardından lezzetli balık restoranlarında bir akşam yemeği yiyebilir ve Akyarlar’ın sakinliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Bu bölge bazı meşhur Bodrum otellerine de ev sahipliği yapmakta.

4. Cennet Koyu

Tam anlamıyla adının hakkını veren Cennet Koyu, ormanların arasında gizlenmiş el değmemiş bir güzellik vadediyor. Bodrum merkeze karayolundan 20 km olan ve tekneyle de ulaşım sağlanabilen koy, berrak denizi ve yeşil doğasıyla büyülüyor. Cennet Koyu Bodrum’daki kalabalık plajlardan uzaklaşıp sadece kuş cıvıltıları eşliğinde bir gün geçirmek isteyenler için idealdir.

5. Küçükbük Koyu

Bodrum’un Göltürkbükü bölgesinde yer alan Küçükbük Koyu, geniş sahil alanı ve sakin atmosferi ile dikkat çeker. Bodrum otellerinin yakınında konumlanan bu koy, Bodrum’un ünlü koyları kadar kalabalık olmasa da onlardan geri kalmayan güzellikler sunuyor. Hem huzurlu bir tatil arayışı içinde olanlar hem de Bodrum’un ünlü plajlarına yakın olmak isteyenler için koyun çevresindeki butik oteller ve pansiyonlar, sessiz ve dingin bir konaklama deneyimi vadediyor.

BODRUM OTELLERİNDE HUZURU KEŞFEDİN

Bodrum sadece hareketli gece hayatı ve kalabalık plajları ile değil, aynı zamanda sakin koylarıyla da tatilcilerin ilgisini çekiyor. Bu güzel beldenin her köşesinde farklı bir atmosfer bulmak mümkün. Bodrum otelleri, her iki dünyayı da kapsayarak hem eğlenceli bir tatil hem de sessiz huzurlu bir kaçamak arayanlara hitap eder. Eğer siz de Bodrum’da unutulmaz bir tatil geçirmek ve bölgenin gizli kalmış cennetlerini keşfetmek istiyorsanız tatil.com üzerinden hemen rezervasyonunuzu yapabilir, çok özel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.