MaviBahçe'de Bebe Fest'e Yoğun İlgi

MaviBahçe'de Bebe Fest'e Yoğun İlgi

MaviBahçe'de düzenlenen Bebe Fest'e ilgi büyüktü.

İzmir'in yeni yaşam alanı MaviBahçe'de düzenlenen Bebe Fest etkinliği büyük ilgi gördü. Anne ve anne adayları, Kent Meydanı'ndaki organizasyonda konuşan uzmanlar, annelere ve anne adaylarına, gebelik, doğum süreçleri hakkında çok faydalı bilgiler verdi.

İzmir'in yeni yaşam alanı MaviBahçe'deki Kent Meydanı'nda Bebe Fest etkinliği gerçekleştirildi. İki gün süren organizasyona, anne ve anne adayları büyük ilgi gösterdi. Ahşaptan hazırlanan sergi alanında gebelik ve doğum sürecinde annenin ve bebeğin ihtiyaç duyabileceği ürünler sergilendi. Aynı alanda oluşturulan platformda ise uzmanların katıldığı söyleşiler düzenlendi. Kadın sağlığı ve Doğum Danışmanı Oya Coşkunal, 'Hamilelik, Doğum ve Ebeveynliğe Hazırlık' , Emzirme Danışmanı ve Doğuma Hazırlık Eğitmeni Özgen Özveren Erdenilgen 'Doğum Sonrası Bebek Bakımı ve Doğru Emzirme Yöntemleri' , İzmir Anneleri Portalı Yöneticisi Sibel Türsen 'Bebeğimin İlk Alışverişi' , Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Gültekin 'Hamilelik ve Emzirme Döneminde Beslenme' , Psikolojik Danışman ve Yazar Aylin Çalışkan 'Dijital Çağda Anne Olmak' konularında söyleşi yaptı. 


İLK TEKMEYLE BABA DA SÜRECE DAHİL OLUR 
Konuşmacı olarak katılan Uzm. Psikolog Didem Turgut Çönkü, hamilelik ve loğusalık döneminde kadın beyni üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Hamilelik öncesinde itibaren hormonal olarak annenin hazırlığının başladığını belirten Çönkü, " Beyin artık geri dönüşü olmayan bir değişime doğru yol alıyor. İlk üç ay fetüse zarar gelmemesi için beyin kokuya karşı aşırı duyarlı olur. Bu durum anne adayında mide bulantısı ve uyuşukluk hali yaratır. Dördüncü ayda beyin hormonlara alışmaya başlar, iştah da böylece açılır. Beşinci ayda bebeğin ilk tekmeleriyle birlikte babanın da sürece dahil olması hızlanır. Hamilelik döneminde babaların dopamin ve stres hormonları devreye girer. Baba, bebeğin odasıyla ilgili planlamalar yapmaya başlar" dedi.  


UZMANDAN DESTEK ALMALILAR 
Hamileliğin altıncı ayında anne ile bebek arasında sevgi bağlarının oluştuğunu belirten Çönkü, "Bebek ve anne arasındaki duygusal, sağlıklı bağlanma ilişkisinin temelleri atılır. Annede, son aylarda yükselen stres hormonu gerginlik yaratıcı etki sağlamaz. Bu hormon annenin kendisine bakması, bebeğe hazırlanması sürecinde pozitif uyarıcı bir etki yapar. Bu aşamada annenin beynin yapısı ve büyüklüğe belli bir değişime uğrar. Vücut kilo alırken beyin kilo kaybeder. Doğumdan ancak 6 ay sonra beyin eski haline dönebilir. Doğumdan sonra yaşanan bebek melenkonisi geçici bir durumdur. Ancak bir ay içerisinde postpartum depresyon belirtileri başlayabilir. Bu durumda annenin bir ruh sağlığı uzmanın destek almasında fayda vardır. Annede uykusuzluk ve hormonel değişikliklerin dışında, aşırı duyarlı, stresli, mutsuz ve çaresiz hissedebilir. Bu durumda sosyal destek de büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.