Meclis üyesi Hasan Ünal: Sadece canımız değil içimiz de yandı

Meclis üyesi Hasan Ünal: Sadece canımız değil içimiz de yandı

Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, 2 Temmuz Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri anarak, “Sadece canımız değil içimizde yandı” dedi.

MEDYA EGE - 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta bulunan Madımak Oteli olaylarında 33 aydın hayatını kaybetmişti. – Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, Belediye Meclisi toplantısında hayatını kaybedenleri andı. Ünal, Sivas Katliamının 31.yıl dönümünde tarihsel sürecin incelenmesi gerektiğine değinerek, “Sivas Katliamı, sadece canlarımızı değil, aynı zamanda hepimizin içini yaktı. 30 Kasım 1925 tarihinde Tekke, Zaviye ve Türbelerin kapatılması dair 677 Sayılı kanunla Dergâhların tümü yasaklandı, kapatıldı, mal varlıklarına el konuldu. Aleviler, Cumhuriyet döneminde de her türlü katliam, sürgün, baskı, iftira ve asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kaldılar. Hiçbir zaman hukuki olarak yani yasal-anayasal çerçeve içinde Alevi olarak yani kendileri olarak eşit yurttaş statüsünde kabul edilmediler, kabul edilmemekle kalmayıp hep ayrımcılığa uğradılar” dedi.

“ALEVİLER AĞIR BEDELLER ÖDEDİ”

Ünal, tarih boyunca Alevilerin ağır bedeller ödediğini vurgulayarak, “Bugünlere kolay gelinmedi. Hep aynı taktiklerle yapıldı. Sivas katliamı, İnsanlık tarihinin, belki de en korkunç katliamlardan biridir. Bu topraklarda Direncin simgesi ve Alevi inancının temel direklerinden biri olan Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerinin dördüncüsünün düzenlendiği Sivas’ta, semah dönen gençlerimiz, yazarlar, deyişleri halen dillerimize pelesenk olmuş HASRET GÜLTEKİN, MUHLİS AKARSU, NESİMİ ÇİMEN gibi sanatçılarımız, aydınlar, 33 canımız 2 Temmuz 1993 Madımak Otelinde vahşice katledildi. Bu vahşi katliamın üzerinden otuz bir yıl geçti. Kim veya kimler yaptırdı, hükümet neden engellemedi? Neden araştırılmadı ? Sivas katliamı, Alevi toplumu üzerinde oynanan oyunların bir benzeridir. Acımız ilk günkü kadar tazedir, otuz bir yıl boyunca Demokrasi, Laiklik, Cumhuriyet, Çağdaş değerleri ve Anadolu halklarının bir arada yaşama arzusunu hançerlemeyi hedef alan bu katliamın hesabı verilmemiş, adalet sağlanmamıştır. Allahu ekber nidalarıyla insan yakan zihniyetin de dinimizle, inancımızla uzaktan yakından alakası olmadığını ayrıca belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“GEREKEN CEVABI VERECEĞİMİZE GÜVENİYORUM”

Ünal, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Aynı karanlık eller, Sivas katliamından 2 gün sonra, Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 canımızı kurşuna dizerek,5 canımızı da evlerinde diri diri yakarak,33 insanımızı katletmiştir. Sivas’ta yakana da yaktırana da Başbaglar da öldürenlere de öldürtenlere de bir kez daha kınamakla kalmayıp lanet okuyorum.

Dersim katliamı hariç, tarihsel süreçte yaşanan bu katliamlara karşı, toplumumuzun birliktelik inancına sonuna kadar inanıyor, karanlık güçlere her zaman el birliğiyle gereken cevabı vereceğimize güveniyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.