Meclis Üyesi Hasan Ünal’dan sert açıklama: Eylem direncinin kırılması amaçlanıyor!

Meclis Üyesi Hasan Ünal’dan sert açıklama: Eylem direncinin kırılması amaçlanıyor!

Karşıyaka Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin direnişi devam ederken, 2 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi. Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal, duruma tepki göstererek, "Eylem direncinin kırılması amaçlanıyor" dedi.

MEDYA EGE – Karşıyaka Belediyesi’nde geçtiğimiz haftalarda 93 işçi Kod 46 ile işten çıkarılmış ve belediye önünde eylem başlatmıştı. Eylemlerine devam eden işçiler dün Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a belediyeden çıkıp, makam aracına binerken tepki göstermişti.

Olay sonrası iki işçinin makam aracının lastiğine tekme attığı gerekçesiyle Başkan Ünsal şikayette bulundu. Şikayet sonrası söz konusu iki işçinin dün gözaltına alındığı, bugün ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Yaşanan olay karşısında AK Partili Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi duruma tepki göstererek sert açıklamalarda bulundu. Ünal, “Bunun tamamen karşısındayım. 93 tane işçi arkadaşımızın dünde yanındaydım, bugün de yanındayım, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğim” dedi.

Ünal’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Karşıyaka Belediyesi önünde 93 tane işçimiz eylem yaptılar. 93 tane işçi 25’e 2. Maddeden işten atıldılar. Dün belediye başkanı makam aracıyla belediyeden çıkarken doğal olarak işçiler tepki göstermişler. Bir iki tane işçi arkadaşımızda arabanın lastiğine tekme atmış. Bu iki arkadaşımız dünden beri nezarethanede tutuluyorlar. Burada işçilerin eylem direncinin kırılması ve onlara bir şekilde eylemden uzaklaştırmak sindirmek gibi bir yaklaşım vardır. Bunun tamamen karşısındayım. 93 tane işçi arkadaşımızın dünde yanındaydım, bugün de yanındayım, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğim. İki arkadaşımız bugün karakoldan adliyeye sevk edildiler. Adli süreci devam ediyor.”

8859373-karsiyaka-da-surpriz-isim-hasan-unal-ak-parti-2-siradan-meclis-uyesi-listesinde.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.