Medifema'da 23 günlük bebeğe muayene tarifesi!

Medifema'da 23 günlük bebeğe muayene tarifesi!

SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'nde yazan yenidoğan bebeklerden ilk 28 gün muayene ücreti alınmayacağını belirten tebliğe rağmen Özel Medifema Hastanesi, 23 günlük bebekten bin 235 TL muayene ücrete aldı.

İzmir'in özel sağlık kuruluşlarından birisi olan Özel Medifema Hastanesi, Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerini hiç sayan uygulamasıyla gündem oldu. Ayrancılar Özel Medifema Hastanesi'nde doğum yapan ve çocuklarını kucaklarına alan aile, doğumdan 23 gün sonra rutin kontrolleri ve muayene için hastaneye gittiler.

bina.jpg

Özel Medifema Hastanesi, 23 günlük bebekleriyle gelen aileden bin 235 TL muayene ücreti talep etti. Muayene ettirmek zorunda kalan aile, talep edilen muayene ücretini yatırıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170 ve Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184 arayarak konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Devletin iki resmi kurumundan yapılan açıklama ise net oldu.

'SGK'nin Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre yeni doğan çocuklardan ilk 28 gün içinde yapılan muayenelerde ebeveynlerden hiç bir ücret talebinde bulunulamaz. Aile devletin resmi kurumlarından yapılan, ülkenin sağlık hukuku ve sağlık yönetmeliklerinden yazılanlara aykırı davranıp, 23 günlük, üstelik kendisinden doğum yapılmış çocuklarından muayene ücreti aldığı için şikayetçi olup, parasını iade istediler.

1111.jpg

ozel-medifema-hastanesi-ayrancilar-medifema-hastahanesi-yenidogan-bebek-ucreti-alinmasi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.