Milletvekili Bursalı mücadelenin sembolü Türk lideri andı

Milletvekili Bursalı mücadelenin sembolü Türk lideri andı

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Batı Trakya Türkleri'nin hakları için verdiği mücadeleyle tanınan, unutulmaz lider Dr. Sadık Ahmet’i vefatının yıl dönümünde andı.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Batı Trakya Türkleri’nin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in vefatının yıldönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Bursalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sadece Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak suçsa, şunu tekrarlıyorum Türk'üm ve öyle kalacağım.'

Batı Trakya Türkleri’nin hakları için verdiği mücadeledeki kararlığını, en iyi bu sözler anlatıyor merhum Doktor Sadık Ahmet’i…

Soydaşlarımızın sorunlarını çözmek amacıyla hem Yunan Parlamentosu’nda hem de uluslararası kuruluşlar nezdinde yaptığı çalışmalar yüzünden hapis yattı.

Yine Batı Trakya Türkleri’ne 'Türk' diye hitap ettiği için hapis cezasına çarptırıldı.

Sadık Ahmet’in yükselen sesini Yunanistan, seçim sisteminde yaptığı değişikliklerle kısmaya çalıştı.

En nihayetinde Batı Trakya’daki Türkler’in haklarını koruyan Lozan Barış Antlaşması’nın 73’üncü yıldönümünde; 24 Temmuz 1995’te şüpheli bir trafik kazasıyla yaşamını yitirdi.

Kısa ömrüne sığdırdığı büyük mücadelesiyle Batı Trakya Türkleri’nin sesi ve nefesi olan merhum Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 29’uncu yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum."

naci4345-1-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum