Milletvekili Nalbantoğlu: Yıllar geçiyor İzmir'e olan kinleri geçmiyor!

Milletvekili Nalbantoğlu: Yıllar geçiyor İzmir'e olan kinleri geçmiyor!

Karşıyaka Stadı ve İzmir Körfezi tartışmalarına yönelik açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, "Yıllar geçiyor, ömürler bitiyor; AKP’nin İzmir’e kini, İzmir halkına kestiği ceza son bulmuyor" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; son günlerde gündemden düşmeyen Karşıyaka Stadı ve Körfez tartışmalarında hükümetin yaklaşımını hedef alan açıklamalarda bulundu.

“AKP iktidarı açısından batı cephesinde yeni bir şey yok” diyen Nalbantoğlu açıklamasında; “AKP, İzmir’i alamadıkça bileniyor ve kente şaşı bakışını sürdürüyor. Yıllar geçiyor, ömürler bitiyor; AKP’nin İzmir’e kini, İzmir halkına kestiği ceza son bulmuyor. Balık ölülerinden siyasi medet uman, kılını kıpırdatmayan; Karşıyaka Stadı cehaletiyle şov yapmaya kalkışan AKP, bize durmadan aynı filmi dayatıyor” ifadelerini kullandı.

"İŞİ YOKUŞA SÜRÜP SAHNEYE ÇIKIYORLAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Stadı ile ilgili bakanlıkla görüşmeleri ve attığı önemli adımlara dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’i yönetmeye talip olmuş, hatta zamanında stat meselesini arap saçına çevirerek askıda bırakmış ikinci adamları çıkıp; ‘Benim bu yazışmalardan haberim nasıl olsun. Buyrun, biz aramızda anlaşalım, bakanlık arkadan gelsin’ diyor. İnsanın içinden ‘Fesuphanallah!’ demek geliyor. Madem, bu yetiyordu, neden zamanında devirler yapılmadı, uygulama projesi gönderilmedi? İşi yokuşa sürüp sahneye çıkmaya bayılıyorlar. Şaşırıyor muyuz? Hayır! Çünkü İzmir, bu tavrı kanıksayalı çok oldu. Halkımız cevabını sandıkta vermekten, onlarsa aynı yöntemle siyaset yapmaktan usanmadı.”

Merkezi idarenin aynı yaklaşımı, körfezin temizlenmesinden ulaşım yatırımlarına kadar pek çok noktada sergilediğini vurgulayan CHP’li Nalbantoğlu; “Bizden gayrısı tufan! diyerek, ceza kesmeye devam ediyorlar. Balıkların ölümüne de bir kulp buldular. Kendi sorumlulukları ve yetkilerini de bağlayan bir sorunu, bakanlık düzeyinde siyasi fırsata çevirmeye kalkıştılar. İzmir, düştükleri yerden bir avuç toprakla kalkacakları bir kent değil. Bunu bir türlü anlamadılar” diye konuştu.

DEVŞİRMELER VE ISTAKOZ SEVİCİLER

İzmir’in kendi yaralarını yıllardır kendisinin sardığını, CHP’li yerel idarenin özverisi ile ayakta durduğunu, taş üstüne taş koyulduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; açıklamasına şu sözlerle devam etti, “İzmir, yine CHP dedi. AKP’nin tutumunu, bakışını değiştirmeyeceğini bile bile duruşunu, tercihini değiştirmedi. Dolayısıyla onlardaki tablo da değişmedi. İzmir’e yine meclisi birbirine katan devşirme isimleri, Maldivlerde tatil yapan, ana yemekte ıstakoz yiyen, yemekle kalmayıp fotoğrafını çeken vekilleri ve adayları layık gördüler. Ne zaman İzmir için aynı yere yumruk vurmak söz konusu olsa; ortada kimseyi göremezsiniz. Ama, ne zaman ceza bileti kesilecek, kuru kuru, asıllı asılsız söylemlerle siyasi rant sağlanacak hepsi ‘perde’ der. İzmir’in gelişmesi, sorunlarının çözülmesi gündemlerinde sonuncu sırada bile değil. Yazık, İzmir’e yazık. Şimdi de; Karşıyaka Stadı’nı ve körfezi masaya koydular, üstünde tepiniyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi, gölge etmesinler yeter.”

fotograf.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.