Minimalist Yaşam Tarzı İçin Bellona Mobilyaları
Minimalist yaşam, kalabalıktan uzak sade seçimlerin yer aldığı bir yaşam alanı demektir.
Minimalist yaşam, kalabalıktan uzak sade seçimlerin yer aldığı bir yaşam alanı demektir. Minimalist yaşam tarzında önceliği olmayan gereksiz eşya ve objelere yer yoktur. Modern yalın çizgilere sahip tasarımlara ve işlevsel mobilyalara yer verilir. Ev dekorasyonunda minimalist bir stil oluşturmak isteyenler, sıkıcı olmayan, basit ve ferah tasarımları tercih etmeliler. Eşyaların sadelikte birbiriyle uyumu, kafa karışıklığına yer vermeyecek kadar yalın olmaları minimal düzende dikkat çeken başlıca faktörlerdir. Ev dekorasyonunda sade mobilyalar tercih etmek minimalist yaşama geçiş yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Yalın, şık, modern çizgilere sahip ve aynı zamanda minimalist yaşama da köprü oluşturan birbirinden güzel mobilya seçenekleri Bellona’da sizi bekliyor!
MİNİMALİST EV DEKORASYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Eşya kalabalığından kurtulmak, daha sade ve dinginlik veren ev düzenine geçiş yapmak isteyenler için minimal seçimler hayat kurtarıcı niteliğe sahiptir. Her geçen gün mobilyalarda farklı renk ve tasarımlar popülarite kazanmaktadır. Minimal yaşam, popülariteden uzak, eşyaları uzun ömürlü kullanıma uygun olacak şekilde tercih etmeye yönelik bir hayat biçimidir. Minimalist yaşamda bir eşyanın modasının geçip geçmediğini takip etme kaygısı yoktur. Birbiriyle uyumlu, sade ve hayatın her evresinde kullanılabilecek temel eşyaların yan yana getirilip kargaşadan uzak ferah yaşam alanları oluşturmaya hizmet eder. Minimal stil; kalabalığın ve stresin yoğun olduğu günümüzde, aranılan dinginliği ve huzuru insanlara yansıtmayı amaçlar. İşte, minimalist ev dekorasyonu oluştururken başlıca dikkat edilmesi gerekenler…
1. DOĞRU MOBİLYALARIN SEÇİMİ:
Minimalist bir yaşama geçiş yapmak isteyenlerin doğru mobilya parçalarını tercih etmeleri en önemli detayların başında yer alır. Mobilya seçimlerinizin sade, bütçenize uygun ve zamanın popülaritesinden uzak her zamana uyum sağlayabilecek parçalardan oluşmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin; konforu ve sadeliğiyle ilgi odağı olan bir koltuk, yalın bir sehpa ve zarif bir aydınlatma ile kendinize ferah bir TV izleme köşesi oluşturmanız mümkün. Minimalist seçimler yapmak ve daha da önemlisi birbiriyle uyumlu mobilya parçaları tercih etmek yıllar geçse de işlevselliğinden ödün vermeyecektir. Çünkü tercih edeceğiniz renk ve sade desenler arasındaki ahenk, uyumsuzluğu ortadan kaldırıp her odada farklı bir amaca hizmet edebilecektir. Dönemin modasına uygun, sadelikten uzak mobilyalar seçmek yıllar geçtikçe sıkıcı hale gelebilir. Fakat sade formdaki renk ve desenlere sahip olan mobilya parçaları yıllara meydan okumayı başarıp, güncelliğini yitirmeyecektir. Bir oturma odasının vazgeçilmez parçaları arasında yer alan köşe koltuk takımları, sehpalar, TV ünitesi ve halılar birbiriyle uyumlu minimal renk ve tasarımlarda tercih edildiğinde, zamanın büyük bir kısmını geçirdiğiniz yaşam alanınıza uzun ömürlü bir dokunuş yapmış olursunuz. Minimalist yaşam, popülaritesi geçtikçe değiştirilmeyi bekleyen mobilyalardan çok hayatın her döneminde işlevselliğini koruyan parçalarla uzun ömürlü bir mobilya kullanımını önceler.
2. BİRBİRİYLE UYUMLU RENKLERİN TERCİHİ:
Minimalist bir yaşam düzeni kurmak isteyenler için doğru renkleri tercih etmenin önemi büyüktür. Minimalizm renk kargaşasından uzak, birbirini tamamlayan ve tek renk düzenine yakın tonların seçimlerine öncelik verir. Farklı, birbirine zıt ve aklı karıştıran renkler minimalizmin dinginlik amacına hizmet etmeyeceğinden daha çok sade ve birbirine yakın tonların seçimine dikkat edilmelidir. Evini minimal çizgilerde dekore etmek isteyenler tercih edecekleri temel rengin en fazla birkaç ton açık ya da koyu renkleriyle farklı renk kombinasyonlarına yer verebilirler. Ev eşyası, dekorasyon seçimlerinizde en çok üç renk değişkeni kullanmanız daha rahat ve ferahlatıcı bir ortam yakalamanıza yardımcı olur. Bu ideal, birbiriyle uyumlu renk seçim işlemini evin oturma odası, çalışma odası, yatak odası, mutfak ve banyo gibi her alanında uygulamanız mümkündür. Belli bir amaca hizmet etmeyen, işlevsellikten uzak ürün ve aksesuarlar minimalist bir yaşam alanında olmaması gereken parçalardır. Aksesuar seçimlerinde bu detaya da dikkat etmek oldukça önemlidir. Dekoratif ürün seçiminde, tercih edeceğiniz parçanın bütüne hizmet etmesi büyük önem taşır. Renk ve tasarım olarak birbirini tamamlayan parçalar, ortamın enerjisini pozitife çekecek güce sahiptir.
3. TAMAMLAYICI AKSESUARLARIN ÖNEMİ:
Ev dekorasyonunda, en temel parçaların seçimi tamamlandıktan sonra sıra aksesuar seçimine gelir. Ve ev dekorasyonunu tamamlayıcı özelliğe sahip olan aksesuarlar, kişiselleştirilmiş alanlarınızın ilgi çekici olması için oldukça önemlidir. Fakat tercih edeceğiniz aksesuarların düşünülmüş ürünler olmasına ve diğer mobilya ve eşyalarınızla ahenk içerisinde olmasına dikkat etmelisiniz. Bir aksesuar, oturma odanızda sadece şık durduğu için yer almamalı… Ortamın enerjisine hizmet eden, odanızdaki diğer eşyaların tarzına da vurgu yapan aksesuarlar tercih edilmelidir. Bu aksesuarlar, ortamı sıkıcılıktan kurtarıp odanıza canlılık katar. Aksesuar seçimlerinizi mevsime göre de kategorize edebilirsiniz. Mevsimin ruhunu yansıtan tasarım ve renklerde tercih edilen aksesuarlar ortamın ruhunu da besler. Örneğin; sonbahar mevsiminde sehpanıza ev dekorasyonunuzla uyumlu soft, pastel tonlarda mumlar yerleştirebilirsiniz. Masanızın üzerinde yer alacak zarif bir vazo da, evinizin modern çizgisini gözler önüne serecek etkili bir dokunuş olacaktır.
4. İDEAL DOKU VE DESENLERİN ETKİLEYİCİLİĞİ:
Minimalist yaşam sürecine yeni geçiş yapacak kişiler için sadelik anlayışı tekdüze görünerek endişe yaşamalarına sebep olabilir. Bu endişenin önüne geçen ve bunun hiç de öyle olmadığını gözler önüne seren en önemli detaylardan birisi kumaş seçimlerindeki desen ve doku tercihidir. Ev içi tasarımlarda, doğru renk tonlarının ve kumaş dokularının birbiriyle uyumu oldukça önemlidir. Samimi, sıcacık, minimal yaşam alanları oluşturmak için hafif baskıya sahip, renk geçişlerinin yoğun olmadığı kumaşlar tercih edilebilir. İç içe geçmeyen sade geometrik desenler, ketenler, yalın kabartmalı kumaşlar göz yormayacak şekilde yaşam alanınızı güzelleştirmeye hizmet eder. Odanızda yer alacak hafif desenli sade bir halı ya da kitap okuma koltuğunuzun üzerine atacağınız batik desenli soft renkli bir örtü bulunduğunuz mekanın havasını değiştirmeye yetecektir.
5. DEKORASYONA HİZMET EDEN AYDINLATMALAR:
Minimalist dekorasyonun en önemli parçalarından birisi de hiç şüphesiz aydınlatmalardır. Ortamın daha modern ve dingin görünmesine hizmet eden aydınlatmalar, diğer eşyaların bütünlüğünü de tamamlayıcı bir niteliğe sahiptir. Özellikle gün ışığını az alan odalar için vazgeçilmez seçeneklerden biridir. Aydınlık, büyük camlara sahip olan bir yaşam alanınız varsa da pencerelerinizi kalın perdeler kullanarak kapatmamaya özen gösterin. Doğal ışığın odanın içerisinde olması, samimiyeti artırıp, odadaki eşyaların renklerinin daha belirgin şekilde açığa çıkmasını sağlar. Büyük camlara sahip olduğunuz bir eviniz varsa, camın kenarlarından yerlere kadar uzanan uzun perdeleri tercih edebilirsiniz. Odanın içerisindeki ışığı daha da artırmak istiyorsanız, lambaderler kurtarıcı olacaktır. Fakat lambader seçimlerinizin de alanı fazla işgal etmeyen modeller olmasına özen göstermenizde fayda var. Odanızın köşesine kolaylıkla yerleştirebileceğiniz, geniş ayaklara sahip olmayan ince ve uzun aydınlatmalar oldukça ideal olacaktır. Odadaki ışığı artırmak için tavana yerleştirilen spot ışıklarda modern dekorasyonunuz için harika bir seçim olabilir. Ya da daha estetik bir seçim yapmak isteyenler duvara monte edilen aydınlatmaları tercih edebilirler. Aydınlatma seçimlerinize odalarınızın genişliğe göre karar vermenizde fayda var. Küçük odalar için duvara ve tavana entegre edilen aydınlatmalar idealdir. Daha ferah büyük odalarda da dekorasyonla uyumlu lambaderler kullanılabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.