Mısır'da böcek mumyası bulundu!
Mısır'ın Giza kentindeki Sakkara arkeolojik sit alanında yapılan kazı çalışmalarında Mısırlıların kutsal kabul ettiği gübre böceğinin mumyası bulundu....
Ölülerinin sonraki yaşamlarına hazırlamak için mumyalayan Mısırlıların bu işlemi sadece insanlara uygulamadığı biliniyordu. Ancak böceklere mumyalama işleminin yapıldığı ilk kez görüldü. Keşif arkeologlar arasında heyecan yarattı.
Mısır'ın Giza kentindeki Sakkara arkeolojik sit alanında yapılan kazı çalışmalarında Mısırlıların kutsal kabul ettiği gübre böceğinin mumyası bulundu. Bu böcek, heliopolitan inancında Sabah Güneşi Tanrısı Khepri'nin sembol böceği olarak biliniyor.
Uzmanlar kutsal böceğin mumyasının bulunmasının arkeoloji tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı. Kazı çalışmalarında Mısır mitolojisinde Tanrıça Bastet'in sembolü olan kedilerin farklı boyutlarda mumyaları da bulundu.
Çalışmalarda ayrıca 7 firavun mezarı, mumyalanmış bir kobra yılanı, timsah ile firavunların ölüler kitabından bahseden papirüs kağıtları da bulundu. Buna ek olarak;
Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemeler sırasında piramitlerin nasıl inşa edildiğini aydınlatabilecek bir rampa sisteminin kalıntıları bulundu. Büyük Giza Piramidi'nin yapıldığı döneme ait olduğu düşünülen sistemin, dev mermer blokları dik bir rampadan taşımak için kullanılmış olabileceği belirtiliyor.
İngiliz ve Fransız arkeologların bu keşfi, piramitlerin düşünülenden çok daha hızlı yapılmış olabileceğine işaret ediyor. Sistem çok sayıda direk çukuru bulunan ve iki yanında merdivenler olan merkezi bir rampadan oluşuyor.
Arkeologlara göre bu sistemin varlığı, taş bloklarının sürüklenerek değil, bir makara düzeneğiyle yukarıdan çekilerek taşınmış olabileceğini gösteriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.