MSB'den düşen eğitim uçağı açıklaması

MSB'den düşen eğitim uçağı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz gün Kayseri'de düşen eğitim uçağı hakkında açıklamalarda bulundu. MSB tarafından yapılan açıklamada, "Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibi incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 4 Haziran'da Kayseri'de düşen ve 2 pilotun şehit olduğu eğitim uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Şehit verdiğimiz her iki Pilot Albayımız da öğretmen ve tecrübeli pilotlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibi incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır" denildi.

MSB'nin açıklaması şöyle;

" Uçağımız Kayseri 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde yapılan rutin fabrika seviyesi bakım faaliyetini müteakip 4 Haziran 2024 tarihinde 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu için havalanmıştır.

Şehit verdiğimiz her iki Pilot Albayımız da öğretmen ve tecrübeli pilotlardır. Test uçuşlarında bir pilot uçağı kullanırken, diğer pilot da kontrol listesine göre uçağın performans kaydını tutmaktadır. SF-260D uçağımız saat 10.02’de henüz belirlenemeyen bir nedenden kaza kırıma uğramıştır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibi incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır."

228-1717486990.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.