Mübarek Ramazan Ayında İsraf'tan Kaçınalım!
Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım'dan açıklama
Turizm sektöründe özellikle otellerin iyi bir gelir kaynağı olan İftar organizasyonları gün geçtikçe sunum ve görsellik olarak gelişiyor ve güzelleşiyor, kentimizdeki oteller birbirinden güzel iftar menüleri ile büfelerini doldururken uygun fiyat politikaları ile vatandaşlarımıza lezzetli menüler sunuyorlar. Yapılan sunumların ve fiyatların makul olduğunu lakin yiyecek ve içecek cost hesaplamalarının orantısız yapılması ile yemeklerin çoğunun büfelerde kaldığına dikkat çeken Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım ‘’ Turizmde en önemli unsurlardan biriside planlama ve dengedir, kentimizdeki bazı otellerimizde ultra lüks iftar menüleri hazırlıklar yapılıyor, bunlar elbette kültürel yansıma ve sunum olarak çok hoş fakat gün sonunda geriye sadece ziyan olmuş yemekler kalıyor. Dolayısıyladır ki özellikle otel dinamiği, kişi sayısı ve rezervasyon mantığı ile bunun önüne geçmeliyiz, içinde bulunduğumuz bu mübarek ayın en önemli mesajlarından biriside israfı önlemektir’’ şeklinde konuştu.
BAYRAM SEVİNCİ
Ramazandan sonra bayram sevincinin turizm sektörü için can suyu olduğunu da belirten Yıldırım, ‘’ Kentimiz turizmde hak ettiğini alacaktır. Özellikle artan nüfus endeksi iç turizmimizde bir ivme yakalamıştır, geriye sadece dijital platformlarda ve doğru noktalarda kentimizin PR ve halkla ilişkisini yapmamız gerekmektedir.’’ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.