NUMARALI GÖZLÜKLERE AKILLI LENSLERLE VEDA EDİN
''Akllı Lensler Sayesinde Numaralı Gözlüklere Son''
Özel Ege Şehir Hastanesi'nde donanımlı cihazlar ve deneyimli bir ekip tarafından yapılan katarakt ameliyatı, teknolojik gelişmeler sayesinde artık çok daha kolay ve risksiz bir operasyon haline geldi.
Katarakt ameliyatı ve ameliyat sırasında göz içine takılan akıllı lensler hakkında bilgi veren Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Okan Erdem, yüksek teknoloji ile üretilen bu lenslerin katarakt ameliyatını kolaylaştırdığını ifade etti.
''Kataraktın Ameliyat Haricinde Bir Çözümü Yoktur''
Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Okan Erdem şunları söyledi: ''Her insanda gözün içinde doğal bir lens vardır. Bu doğal lens saydam ve elastiktir. Yakına ve uzağa sürekli bakıldığında, lens, esnekliği sayesinde şekil değiştirerek bakılan mesafeye odaklanır. Bu sayede hem uzağı hem de yakını net görürüz. İlerleyen yaşla beraber gözün içindeki doğal lens önce esnekliğini kaybeder, artık yakına bakarken şekil değiştiremez ve odaklanamaz.İleriki yaşlarda da saydamlığını kaybeder ve katarakt oluşur. Bebekler de dahil olmak üzere her yaş grubunda görülebilen bir rahatsızlıktır.Yeni doğan bebeklerde ve çocuklarda doğumsal olarak görülebilmektedir. Yetişkinler de ise belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz; bulanık görme, sulanma, uzağı tam görememek. Kataraktın ilaçla tedavisi yoktur, kesin tedavisi cerrahi müdahaledir. Cerrahi müdahalede de olgunlaşan katarak alınıp yerine göz içi mercekler (Akıllı Lensler) yerleştiriliyor. Ameliyat lokal olarak gerçekleştirilen, 10-15 dakikalık bir müdahaledir.''
''Akllı Lensler Sayesinde Numaralı Gözlüklere Son''
Op. Dr. Kaan Okan Erdem : ''Yaklaşık 40 yaş civarında esneme özelliğini kaybeden kendi doğal göz içi lensimiz yenisi ile değiştirilebilir bir lenstir. Deforme olan doğal lensimizin yerine akıllı lens adı verilen yapay bir mercek yerleştirilir. Bu yeni lens artık hem uzağa, hem ara mesafeye hem de yakına odaklanabilecek ve kişiye her mesafede net bir görüş kazandıracaktır. Akıllı lens takılan hastada göz numarası bir daha hiç ilerlemez ve bu gözde bir daha katarak oluşmaz. 35-40 yaşından daha genç olanlarda ise göz numarası eğer lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksekse akıllı lens tedavisine başvurulabilir. Daha önce göz lazer operasyonu geçirmiş kişiler de, eğer göz içi lenslerindeki deformasyon nedeniyle görme azalması, uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa akıllı lensi tercih edebilirler.''
''Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleşiyor''
Akıllı lens operasyonu hakkında bilgi veren Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Okan Erdem: ''Akıllı lensler için tam bir ölçüm gerekmektedir. Ölçüm yapan, son teknolojiye sahip bu cihazlar Özel Ege Şehir Hastanesi'nde mevcuttur. Hastalarımıza yüksek kalitede hizmet vermekteyiz.Her bir göz ayrı günlerde yaklaşık 10 dakika süren bir işleme tabi tutulur. Gözler göz damlası ile uyuşturulur. Genel anestezi, bayıltma veya hastanede yatma söz konusu değildir. Tamamen ağrısız geçen operasyonda gözün içindeki lens yuvasına akıllı lens takılır. Ameliyat sonrası göz bandajlanır, hasta evine gider, bir gece gözü bantlı kalır ve ertesi gün gözden bandaj alınır. Hasta aynı gün görmeye başlar. Birkaç gün içinde diğer göze de aynı işlemler uygulanır'' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.