O İki İsim Darbe Komisyonuna Daveti Reddetti
Darbe komisyonuna çağrılan o iki isim daveti reddetti.
Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na davet edilen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Birgül Ayman Güler, komisyona gitmiyor.
Aljazeera'nın haberine göre, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ardından AK Parti’den istifa eden eski İçişleri bakanlarından İdris Naim Şahin ve CHP’yi, 2015 yerel seçimlerinde "Cemaat ile ittifak yapmakla" suçlayarak istifa eden eski CHP milletvekili Birgül Ayman Güler de komisyonun çağırdığı isimler arasındaydı. Ancak bu iki isim komisyona gitmeyeceklerini bildirdi.
Komisyonun Özkök dışında dinleyeceği iki isim; Üsküdar Üniversitesi rektörü Profesör Dr. Nevzat Tarhan ve uzun yıllar Gülen yapılanması medyasında yöneticilik yapan gazeteci Nevzat Bayhan.
CHP-CEMAAT İTTİFAK YAPTI DİYEN ESKİ CHP'Lİ VEKİL GÜLER
Komisyonun davet ettiği ancak katılmayı reddeden Birgül Ayman Güler, 2011 Genel seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili seçildi.
CHP'de Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve iki dönem Parti Meclisi üyeliği yaptı. 2007 yılındaki Cumhuriyet Mitinglerinin konuşmacıları arasındaydı.
Milletvekili olduğu dönemde, "CHP ile Gülen Cemaati arasında işbirliği olduğuna" yönelik konuşmalar yaptı.
30 Mart yerel seçimlerinde Gülen örgütü ile CHP’nin ittifak yaptığını, beraber yürüdüğünü öne sürdü.
CHP DİSİPLİNE SEVK ETMİŞTİ
Bu konuşmaları üzerine CHP, Güler’i Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. Güler, Yüksek Disiplin Kurulu kararını beklemeden 26 Ocak 2015 tarihinde CHP’den istifa etti.
17-25 ARALIK'TAN SONRA AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ŞAHİN
Komisyonun davetini kabul etmeyen İdris Naim Şahin, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde, daha sonra Fethullah Gülen Örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılan savcıların yürüttüğü yolsuzluk soruşturmalarının ardından, AK Parti’den istifa eden sınırlı sayıdaki isim arasında yer almıştı.
İstifa etmesinden yaklaşık bir yıl önce, bir buçuk yıl süreyle İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü dönem Gülen örgütünün Emniyet içinde en güçlü olduğu döneme denk geldi.
AK PARTİ'YE MUHALİF OLDU
17-25 Aralık soruşturmalarının ardından AK Parti’ye muhalif tavır aldı, yolsuzluk soruşturması yürüten polis ve savcıların görevden alınmalarını eleştirdi.
19 Kasım 2014’te Millet ve Adalet Partisi adlı bir parti kurdu, ancak 17 Nisan 2015'te eş genel başkanı olduğu partiden istifa etti.
ERDOĞAN'IN SİYASETE TAŞIDIĞI BÜROKRATLAR ARASINDAYDI
17-25 Aralık’tan sonra AK parti ile yolları ayrılan İdris Naim Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan siyasete taşıdığı bürokratlar arasındaydı.
1994'ten itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden başlayarak belediyede çeşitli birimlerde görev yaptı ve 2001 yılında AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. 2001-2011 yılları arasında AK Parti’de genel sekreterlik görevini yürüttü. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
Bir dönem ara vermesinin ardından 24. Dönem de Ordu milletvekili olarak tekrar TBMM'ye girdi. Seçimlerden hemen sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.