O ülke WhatsApp para transferi özelliğine izin verdi
WhatsApp, para transferi özelliğini yaygınlaştırmak için kolları sıvadı.
Halihazırda Hindistan’da yürürlükte olan bu özellik sayesinde ülkedeki 200 milyon kullanıcı birbirlerine para gönderip alabiliyor. Özelliği daha fazla kullanıcının hizmetine sunmak isteyen şirketin yeni durağı belli oldu.
WhatsApp Pay’i 2020 başlarında Brezilya’da faaliyete sokmak isteyen Facebook, ülkede yasal bir engele takılmıştı. Brezilya Merkez Bankası, özelliğin kapatılması gerektiğini söylemişti. Visa ve Mastercard’a da uyarıda bulunarak WhatsApp Pay’i askıya almasını istemişti. Bunun sonucunda şirket, ülkede para transferini durdurmuştu. Ancak Facebook ile Brezilya Merkez Bankası arasındaki kriz çözüldü.
Paylaşılan bilgilere göre Brezilya Merkez Bankası, Facebook’a izin verdi. Artık Brezilyalı kullanıcılar birbirlerine WhatsApp’tan para transferi yapabilecekler. Resmi sitesine özel bir rehber ekleyen WhatsApp, para transferinin nasıl yapılacağı konusunda kullanıcıları bilgilendirdi. Özelliğin uçtan uca şifreleme teknolojisiyle korunacağının da altını çizdi.
Aslında Facebook’un WhatsApp Pay özelliğini geliştirmekteki tek amacı para transferi değil. Şirket bu fonksiyonu, uygulamaya eklediği Alışveriş özelliğine de entegre etmek istiyordu. Bu sayede kullanıcılar direkt olarak WhatsApp üzerinden ürün satın alabileceklerdi. Ancak Brezilya Merkez Bankasının şimdilik buna izin vermediği öğrenildi. Yani kullanıcılar sadece birbirlerine para transferi yapabilecekler.
Facebook, WhatsApp’ı satın aldıktan sonra kullanım kalitesini artıracak yeniliklerle platformu geliştirdi. Bu yeniliklerin arasına 2018 yılında WhatsApp Pay adı verilen bir özellik katıldı. Kullanıcıların birbirlerine mesaj gönderir gibi para gönderip alabilmelerini sağlayan özellik önce Hindistan’da yürürlüğe girdi.
Facebook, WhatsApp para transferi özelliği konusunda sadece Brezilya’da sorun yaşamıyor. WhatsApp Pay’i Hindistan’da test ederken de benzer sorunlarla cebelleşmek zorunda kalmıştı.
WhatsApp para transferi özelliği Brezilya ve Hindistan ile sınırla kalmayacak. Aylık 1 milyar aktif kullanıcısı bulunan platformun, özelliği diğer ülkelerde de faaliyete sokması bekleniyor. Fakat Hindistan ve Brezilya’da benzer sorunların yaşanması bundan sonraki ülkelerde de benzer durumların meydana gelebileceğini gösteriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.