Otomotiv sektörü dijitalde bir araya geldi
FANUC, dünya otomotiv sektörünün nabzını tutan ve bu yıl pandemi nedeniyle ilk kez online olarak gerçekleştirilen Dünya Otomotiv Konferansı’nın gold sponsoru oldu.
7.si düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılım sağlayan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit ve FANUC Robot Teknik Müdürü Murat Kısa, otomotiv sektörünün yeni dinamikleri ile FANUC’un akıllı otomasyon çözümlerini profesyonellerle paylaştı.
Otomotiv firmaları, tedarikçileri, teknoloji firmaları ile kamu ve özel sektör yetkililerinin bir araya getiren ve geçtiğimiz yıl 40 ülkeden 800’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşen 7. Dünya Otomotiv Konferansı, bu yıl yeni normal koşullara adapte olarak online platformda düzenlendi. Dünya otomasyon çözümlerine yön veren teknolojileriyle sektörün önde gelen üreticisi FANUC, 7. Dünya Otomotiv Konferansı’na bu yıl gold sponsorlukla destek verdi.
Vaka analizlerinin, sektördeki öncü firmaların sunumlarının, sanal sergilerin ve dijital toplantıların yapıldığı konferansın ana gündemini pandemi sürecinin koşulları ve ilerleyen dönemin ekonomik beklentileri oluşturdu. Üretimin geleceği, beklenen dijital uygulamalar, elektrikli araçlar, yapay zeka, akıllı otomasyon gibi sektörün bugününü ve yarını şekillendiren iş modellerinin masaya yatırıldığı konferansta FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit “Değişen Dünyada Üretim” başlıklı bir sunum yaparken FANUC Robot Teknik Müdürü Murat Kısa ise FANUC robot teknolojilerinin ayrıntılarını verdi.
Geleceğin üretim modeli: IoT teknolojileri
“Değişen Dünyada Üretim” başlıklı konuşmasında FANUC’un Amerika, Asya ve Avrupa pazarında faaliyet gösteren otomotiv devlerinin üretim hatlarında faaliyet gösteren, yüz binin üzerinde kurulu robotu olduğunu belirten Teoman Alper Yiğit, IoT teknolojileriyle donatılacak olan gelecekte, otomotiv sektöründe bugünün çok daha üzerinde bir verimlilik seviyesi oluşacağını söyledi. Yiğit, FANUC’un üretim sürecinde makineleri birbirine bağlayan ve tüm süreç zinciri boyunca kapsamlı veri analizi sağlayan açık IIoT platformu FIELD sistemi hakkında da detaylı bilgi verdi.
FANUC Robot Teknik Müdürü Murat Kısa ise konuşmasını Kolaboratif Robot Teknolojisi, Entegre Görüntü Teknolojisi (iRVision), Ark Kaynağı ve Punta Kaynağı, Learning Vibration Control (LVC), Learning Vibration Control (LVC), Boya Robotları başlıklarında sürdürürken FANUC’un söz konusu teknolojilerinin çalışma prensipleri ile üretim hattındaki davranış modellerini aktardı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.