Öykü ile geçen 16 yıl
Konak Belediyesi’nin 16’sını düzenleyeceği Öykü Günleri’ne bu yıl da İzmir’den ve İzmir dışından çok sayıda edebiyatçı ve akademisyen katılacak.
Konak Belediyesi’nin 16’sını düzenleyeceği Öykü Günleri’ne bu yıl da İzmir’den ve İzmir dışından çok sayıda edebiyatçı ve akademisyen katılacak. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin bu yıl ki teması ‘Edebiyatta Yersizlik Yurtsuzluk’ olarak belirlenirken Onur Konuğu ise öykücü Cemil Kavukçu olacak.
ONUR KONUĞU CEMİL KAVUKÇU
İki gün boyunca Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde düzenlenecek Öykü Günleri’nin açılışında Feyza Hepçilingirler yazdığı 2018 Dünya Öykü Günü Bildirisi’ni okuyacak. Ardından ölümünün 40. yılında Oğuz Atay anılacak. Etkinliğin ilk gününde onur konuğu Cemil Kavukçu eserleriyle mercek altına alınacak. Görsel sunum eşliğinde geçekleştirilecek Sesiyle Sözüyle Cemil Kavukçu etkinliğini Bora Balcı, Mine Hoşcan Bilge dile getirecek. ‘Öykünün Anayurdunda ‘Düşkaçıran’ Bir Yazar: Cemil Kavukçu’ oturumunda ise Jale Özata Dirlikyapan, Melike Koçak ve Müge İplikçi söz alacak. Yazarın ‘Yüzünüz Kuşlar Yüzünüz’ öyküsünün tiyatro uyarlaması da edebiyatseverlerle buluşacak.
DOLU DOLU İKİ GÜN
16-17 Şubat tarihlerinde Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerin ikinci gününde ise yazar Samim Kocagöz’ün ‘Cihan Şoförü’ isimli öyküsü bu kez sahnelenecek. Göç ve Sürgün Edebiyatı, Yersiz Yurtsuzluğa Düşünsel Bakış, Öykünün Yurduna Yolculuk, Dilini Yurt Yapanlar konulu paneller edebiyatseverlerle buluşacak. Her iki günün açılışında da Öykü Günleri’nde zamanda yolculuğa çıkılacak. Görsel sunumla ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ diyerek ‘Dünden Bugüne Öykü Günleri’ni hatırlayacağız.
CEMİL KAVUKÇU KİMDİR?
1951’de İnegöl’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi (1976). Öyküleri, 1980’den bu yana çeşitli dergilerde yayımlandı. Patika adlı eseriyle 1987’de Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü, 1996’da Uzak Noktalara Doğru adlı öykü kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, 2009’da Angelacoma’nın Duvarları adlı anlatısıyla Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü, 2013’te de Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü kazandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.