Özge Mazırık Çamlı'dan Zeugma Çingene Kız raflarda
Özge Mazırık Çamlı’nın yazdığı, Banu Küpeli Ürüçoğlu’nun resmettiği Zeugma Çingene Kız kitabı Drama Yayınevinden çıktı.
Özge Mazırık Çamlı’nın yazdığı, Banu Küpeli Ürüçoğlu’nun resmettiği kitap Drama Yayınevinden çıktı. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bu kitap, hem Türkiye hem de dünya için önemli bir kültürel miras olan mozaiklerin tarihine yolculuk yaptırmaktadır.
Gastronomi kenti Gaziantep’i tüm güzellikleriyle tanıtan kitap, müzede bir çocuğun başından geçen olayları anlatması bakımından ilkler arasındadır. Tarihten esinlenerek kurgulanmış kitaptaki tılsım her okuyanın dikkatini çekecek niteliktedir. Kitapta çocukların heyecanını diri tutan bir üslupla yazan ve kültürel kodları çocuklara yansıtmaya çalışan yazar, müzelerin böyle modern masallarla yaşanan ve yaşayan yerler olması gerektiğini ifade etmektedir.
Tarihin derinliklerine yolculuk yaptıran ‘Zeugma Çingene Kız’ adlı kitap çıktı. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde geçen kitabın kahramanı Şeniz adında afacan bir kızdır. Şeniz’in macerası okulla yaptığı müze ziyareti sırasında Çingene Kız’ın mozaiğinin bulunduğu odaya girip tılsımlı sözcüğü söylemesiyle başlar. Kendini bir anda müze yerine Çingene Kız’la birlikte Fırat Nehri kenarında, Zeugma Antik Kenti’ni kuş bakışı izlerken bulan Şeniz, çok şaşırır. Çingene Kız’ın mozaiğinin neden yarım olduğunu öğreneceği bir yolculuk Şeniz’i beklemektedir. Ayrıca Şeniz’in bu ziyareti diğer mozaik parçalarından olan Belkıs’ın da bulunmasına sebep olur. Hatta Şeniz, Gaziantep’in en önemli kültürel değeri olan fıstık ağacının da efsanesinin Zeugma’ya kadar dayandığını öğrenir. Bu, zamanda büyülü bir yolculuktur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.