PANINO PIZZA, FRANCHISE İLE BÜYÜYOR

PANINO PIZZA, FRANCHISE İLE BÜYÜYOR

İzmir'de 2009 yılında kurulan Panino Pizza, bugün Ege bölgesinde franchise sistemiyle kurduğu 32 şubesiyle sektörde büyümesine devam ediyor.

Gıda sektöründe 18 yıllık deneyime sahip olduğunu belirten Panino Pizza kurucusu Ferhat Turan, yurtiçi ve yurtdışından franchise talepleri aldıklarını ve bu yılı İstanbul ve Balıkesirle birlikte 35 şubeyle kapatmak istediklerini söyledi. 

Geçmişten gelen tecrübe ve bilgi birikimini kendi markasını yaratmak için kullandığını ifade eden Ferhat Turan, sütle hazırlanan pizza hamurunda hiçbir katkı maddesi bulunmadığını dile getirdi. 

Yerli bir marka olarak yeni lezzetleri de mönülerine katmak için sürekli Arge çalışması yaptıklarını kaydeden Turan, bunun için şubelerden ve müşterilerden gelen geri bildirimleri ve önerileri de dikkate aldıklarını dile getirdi. 

HER ŞUBE'DE AYNI LEZZET

Franchise adaylarında öncelikle işe bağlılık, aynı vizyona sahip olma ve dinamizm aradıkları bilgisini veren Turan “Merkez olarak malzeme tedariğini biz yapıyoruz. Böylelikle müşterilerimiz, her şubemizde aynı kalitede tadlara ulaşabiliyor. Yeni açılan şubelerimize ücretsiz eğitimler ve açılış desteği veriyoruz. İzmirden ekiplerimiz şubenin açıldığı kente giderek şube sahibine ve çalışanlarına eğitimler veriyor; Paninonun işletme sistemine adapte olmalarını sağlıyor. Haftada 1 veya 2 kez şube denetlemeleri de yapıyoruz. Bizden franchise alanlar genellikle 22 - 35 yaş arası genç kuşak.  Panino yaklaşık 1 yılda yatırımı amorti edebiliyor. Yüksek kar marjıyla yatırımcılarına kazandırıyor. Bu nedenle kısa sürede pek çok farklı şehirden talep alıyoruz. Şu anda İstanbul ve Moskova'da şubeleşmek için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

23 ÇEŞİT PİZZA

Panino Pizza kurucusu Ferhat Turan şöyle devam etti: “İnternet üzerinden ve paket servisi satışlarımız da var. QR kod ile kolay sipariş sistemimiz bulunuyor. Gelen taleplere ve bölgedeki ihtiyaca göre süreli kampanyalar da düzenliyoruz. Toplamda 23 pizza çeşidi ve 12 menü seçeneğimiz bulunuyor. Soğuk sandviç, tavuk, patates ve salata çeşitlerimiz de beğeniliyor. Tatlı pizzalar için de ürün deneme aşamasındayız. 2017 yılını % 40  büyümeyle kapatacağız; 2018'de ise toplam 50 şubeyi aşarak  % 50 büyüme hedefimiz var”

Etiketler :