PHARMACTİVE İLAÇ, AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACATA BAŞLADI
Ülkemiz ilaç sektörünün önde gelen firmalarından yüzde 100 yerli sermayeli Pharmactive, Ortadoğu, Balkanlar ve Asya ülkelerinden sonra, Avrupa ülkelerine de ihracat yapmaya başladı.
Pharmactive İlaç son 2 yıldır çalışmalarını yürüttüğü ve kendi Ar-Ge’sinde geliştirdiği ilaçlarını AB üyesi 10 ülke sağlık otoritesinden ruhsatlandırma ve izin çalışmalarının tamamlanmasından sonra piyasalara sunuyor. Bu ülkeler arasında Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda, Malta, Portekiz, İngiltere, Fransa ve Macaristan bulunuyor.
Ürünler Kasım ayında patent süresinin dolmasından sonra bu ülkelerde distribütörleri aracılığıyla ilk eşdeğer olarak piyasaya verilecek. Pharmactive İlaç ülkemize, Türk ürünlerinin Avrupa’daki doktor, eczacı ve hastalara ulaşıyor olmasının haklı gururunu yaşatacak.
Pharmactive İlaç'ın tüm çalışanlarının katılımı ile ilk etap ürünlerinin yola çıkışını geçtiğimiz hafta düzenlenen bir tören ile kutladı. Türkiye ekonomisine yüksek teknoloji ürünler olan ilaç ihracatını arttırarak katkıda bulunma yolunda ilerleyen Pharmactive İlaç, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği diğer eşdeğer ürünler ile kısa süre içerisinde ihracat pazarında yer alan ilk 5 yerli firmadan biri olmayı hedefliyor. Pharmactive, Avrupa’ya bir milyon kutu ilaç ile ilk ihracatını yaptı.
HAKLI GURUR
Avrupa'ya ilk ihracat ürünlerinin sevkiyat töreninde konuşan Pharmactive Yönetim Kurulu Üyesi Levent Selamoğlu, "Türk ürünlerinin Avrupa’daki doktor, eczacı ve hastalara ulaşıyor olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Pharmactive 2010 yılında kurulan ve 2012 yılında üretim tesisini tamamlayan genç bir yerli firma olmasına karşın, hızlı büyümesine devam ediyor ve günümüzde Avrupa pazarlarına ilk parti ürünlerini göndererek önemli bir başarıya imza attı” dedi. Pharmactive’in Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiğini vurgulayan Selamoğlu, ihracat pazarlarındaki büyüme hedefleri doğrultusunda 2017 yılı sonuna kadar 100’ün üzerinde Pharmactive Ar-Ge biriminde geliştirilmiş ve üretilmekte olan ürünün hastaların hizmetine sunulmuş olacağını belirtti.
Levent Selamoğlu, 2022 yılında hedeflerinin toplam cironun en az yüzde 25'ini ihracattan sağlamak olduğunu belirterek, yaklaşık olarak 60 milyon dolar civarında ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
YÜZDE 100 YERLİ VURGUSU
Selamoğlu, Türkiye’nin yüzde 100 yerli şirketleri arasında ihracat lideri olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Avrupa ihracatları ile bu hedefine önümüzdeki 5 yıl içinde ulaşmayı planladıklarını söyleyen Selamoğlu, başarıyı sürdürülebilir kılmak için Ar-Ge merkezinde yeni yüksek teknolojili eşdeğer ilaçlar geliştirerek portföyü büyüttüklerini bildirdi.
HEDEF 2019 SONUNDA 50 ÜLKE
Pharmactive Yurtdışı Pazarlar ve Stratejik Planlama Genel Müdürü İnci Ayyıldız ise 28 ülkede 350 ruhsat başvurusu yaptıklarını, kısa ve orta dönem ihracat hedefleri dahilinde 2019 yılı sonuna kadar Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve BDT bölgesinde 50 ülkede Pharmactive ürünlerinin satışına başlamayı hedeflediklerini açıkladı. Ayyıldız, ihracat pazarları arasında ABD ve Uzak Doğu ülkelerini de katmayı hedeflendiklerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Pharmactive üretim tesislerinde üretilen ilaçların yüklü bulunduğu ilk tır Avrupa’ya doğru yola çıktı.
PHARMACTIVE HAKKINDA
Pharmactive, “Ne mutlu bir derde derman olana” anlayışı ile Aralık 2010’da kuruldu.
Üretim tesisinin temelini Şubat 2011’de atan Pharmactive, 200 milyon doların üzerinde bir yatırımla, yıllık 330 milyon kutu üretim kapasiteli bir fabrikayı ülkemize kazandırdı. 108 bin metrekare alana kurulu Pharmactive üretim tesisi, 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 1. etabı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern üretim tesislerinden biri. Tesis, 2. etap bittiğinde 80 bin metrekare kapalı alana çıkarak 550 milyon kutunun üzerinde üretim kapasitesiyle Avrupa’nın sayılı ilaç üretim tesislerinden biri olacak. Pharmactive, farklı terapötik alanlarda yenilikçi yaklaşımla geliştirdiği ilaçlarını, üstün kalite, hasta odaklı anlayış ve deneyimli ekibi ile doktor, eczacı ve hastaların hizmetine sunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.