Pınar Süt, 13. Agroexpo’da üreticileriyle buluşuyor
İdil Yiğitbaşı: Pınar Süt, Türkiye’de kırsal kalkınmanın öncüsü oldu.
45 yıldır Türkiye’nin öncü ve lider gıda markası olan Pınar Süt, 1-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda üreticilerini bekliyor.
Sektöre yönelik gelişmelerin, ürünlerin ve teknolojilerin sergilendiği bir platform niteliği taşıyan, üretici ve firmalara yönelik çözüm önerileri sunan ve bu yıl ilk kez Süt ve Et Teknolojileri holünün de yer aldığı 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Pınar Süt olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “1973 yılında kurulan Pınar Süt, başta Ödemiş, Tire olmak üzere Aydın, Milas ve Burdur'da süt üretiminin artmasında ve Ege bölgesinde kırsal kalkınmanın öncüsü oldu. Ege Bölgesi ile büyüyen kırsal kalkınma modeli, 1997 yılında Eskişehir ve İç Batı Anadolu bölgesiyle devam etti. 2014 yılından itibaren de Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası yatırımı ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki hayvancılığının kalkınması için çalışmaya başladı. Yatırımlarımız, bölgelerin üreticisi ve tedarikçisi ile tarımsal altyapısının iyileştirilmesi ve değer yaratma kapasitesinin arttırılmasına hizmet etmektedir. Bugün geldiğimiz noktada; üreticilerimize yönelik yaptığımız çalışmalar, Pınar Enstitüsü ile birlikte yürütülen eğitim programları ve destekler ile 45 yıldır tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılarda bulunuyoruz” dedi.
45 yıldan bu yana Türkiye’yi sağlık, lezzet ve yeniliklerle tanıştıran Pınar Süt, ürünleri, tadım etkinlikleri ve Pınar Enstitüsü üretici eğitim programları ile Fuar İzmir’de et ve süt sektörüne özel açılan D Holü’nde bulunan stantta üreticileri ile buluşuyor. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise en büyük dört tarım fuarından biri olan 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yer alan Pınar Süt, tüm üreticilerini ve tüketicilerini fuara davet ediyor.
Türkiye’de tarım sektörünün en önemli buluşma noktası olarak nitelendirilen, bu yıl “Tarım 4.0” temalı olan fuarı 60’tan fazla ülkenin, yaklaşık 300 bini aşkın yerli ve yabancı katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.
Fuara katılan üreticiler, Pınar Enstitüsü tarafından düzenlenen “Süt Hayvancılığı’nda Beslenmenin Önemi”, “Hayvan Sağlığı ve Süt Kalitesinin Korunması” ve “Sağım Uygulamaları ve Hijyen Eğitimi” eğitimlerine de katılarak, bilimsel olarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Baştan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cangir Uyarlar’dan detaylı bilgi alabilecekler.
Ziyaretçiler Fuar İzmir D holünde yer alan Pınar standından merak ettikleri tüm soruları sorarak bilgi sahibi oluyor.
Pınar Enstitüsü Eğitim Programı
1 Şubat 2018 – Perşembe
Eğitimci: Yrd. Doç. Dr. Cangir Uyarlar - Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
13:30 – 14:15 Süt Hayvancılığında Beslemenin Önemi
15:30 – 16:15 Süt Hayvancılığında Beslemenin Önemi
2 Şubat 2018 – Cuma
Eğitimci: Prof. Dr. Ayhan Baştan - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı
13:30 – 14:15 Hayvan Sağlığı ve Süt Kalitesinin Korunması
15:30 – 16:15 Hayvan Sağlığı ve Süt Kalitesinin Korunması
3 Şubat 2018 – Cumartesi
Eğitimci: Pınar Tekin - Pınar Süt Çiğ Süt Geliştirme Uzmanı
13:30 – 14:15 Sağım Uygulamaları ve Hijyen Eğitimi
15:30 – 16:15 Sağım Uygulamaları ve Hijyen Eğitimi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.