Pınar Süt ile Küçük Şeyler Doğayı Yenilemeyi Sürdürüyor

Pınar Süt ile Küçük Şeyler Doğayı Yenilemeyi Sürdürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Tetra Pak iş birliğiyle hayata geçen “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” Projesi, Pınar’ın desteğiyle büyüyerek gelecek nesillerin daha temiz bir dünyada yaşaması için yolunu sürdürüyor.

2004 yılından beri Türkiye genelinde 1 milyondan fazla çocuğa ulaşan proje kapsamında, ilköğretim öğrencilerine doğal kaynakların doğru kullanımı ve geri dönüşümde ambalaj atıklarının ayrı biriktirilmesinin önemi uygulamalı çalışmalarla anlatılıyor. 

Türkiye’ye yılda 5 milyar dolarlık doğrudan katkısı olan geri dönüşüm bilincini, küçük yaştaki çocuklara aşılamak için yola çıkan “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Tetra Pak iş birliğine Pınar’ın desteğini de katarak 2018 eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. 

“Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” kapsamında 14 yılda tam 1 milyon 250 bin çocuğa ulaşıldı. Doğal kaynaklar ve geri dönüşüm konusunda eğitim alan ilköğretim öğrencilerine atıkları ayrı biriktirmenin ve doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemi anlatılıyor. 

3 İSTASYONLU EĞİTİM
 

Pınar’ın gelecek nesillerin çevre bilincini geliştirmek, sürdürülebilir temiz bir dünyaya katkı sağlamak için desteklediği proje, öğrencilere ambalaj atıklarının geri dönüşüme gönderilirken diğer atıklardan ayrı biriktirilmesi alışkanlığını kazandırmayı hedefliyor. Yenilenebilir kaynaklara vurgu yapan proje kapsamında öğrencilere doğanın nasıl korunabileceği öğretiliyor. Eğitime katılan öğrenciler, okullarda kurulan üç istasyonlu geri dönüşüm seti ile geri dönüşümü uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buluyor.

İKİ ÇEVRECİ KAHRAMAN 
 

Öğrenciler, çevre ve geri dönüşümle ilgili konuları, alanında uzman öğretmenlerin anlatımıyla dinliyor. Proje için yaratılan iki sevimli “çevreci arı” karakteri Kaşif ve Yaprak ise geri dönüşüm temalı animasyon filmlerle eğitimlere eşlik ediyor. Ayrı biriktirme alışkanlığının evde de kazandırılması için ailelere, çocukların eğitim sonrasında evde geliştirdikleri önerilerin desteklenmesi konusunda da tavsiyelerde bulunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.