Pınarbaşı'nda TİS krizi: Belediye işçilerinden sendikaya tepki!

Pınarbaşı'nda TİS krizi: Belediye işçilerinden sendikaya tepki!

Kayseri Pınarbaşı Belediyesi işçileri ile bağlı oldukları Hizmet-İş Sendikası arasında TİS krizi yaşandı. İşçiler, sendikanın 3 yıllık sözleşme talebinin “art niyetli“ olduğunu savunarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kayseri Pınarbaşı Belediyesi işçileri ile bağlı oldukları Hizmet-iş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) konusunda ayrışma yaşanıyor. İşçiler, sendikanın 3 yıllık sözleşme talebinin “art niyetli“ olduğunu, tamamen sendikanın kendi çıkarları doğrultusunda yapıldığını bildirerek basın açıklaması yaptı.

kayseri-pinarbasi-belediyesi-iscilerinden-sendika-tepkisi-2768.webp

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Pınarbaşı Belediyesi yetkilileri ile Hizmet İş Sendikası yetkilileri arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Pınarbaşı Belediyesi yetkililerinin, daha önceki Toplu İş Sözleşmesi'nde olduğu gibi sözleşmeyi bir yıllık yapması ve ücret zammını bizlerin talepleri doğrultusunda ilk altı ay yüzde 20, ikinci altı ay için de yüzde 20 vermesine karşın, Hizmet İş Sendikası yetkilileri, Pınarbaşı Belediyesi'nde çalışan biz işçiler, bu teklifi kabul etmememize rağmen bizim düşüncelerimizi dikkate almadan, bizim irademiz dışında, toplu sözleşmeyi 3 yıl olarak teklif etmiş ve bu konuda diretmektedirler. Günümüz şartlarında ekonomik anlamda yarının ne olacağı belli değilken, 3 yılda diretmek art niyet değil de nedir? Bizlerin onayı olmaksızın grev kararı almış, siyasi düşünceleri uğruna bizleri ve Pınarbaşı Belediyesi'ni sıkıntıya sokmuşlardır.

Hizmet İş Sendika başkanının basına yapmış olduğu gibi sendikanın 135 üyesi değil 108 üyesi vardır. Ayrıca Disk üyesi sadece 7 arkadaşımız olup, toplu iş görüşmelerinde dayanışma dilekçesi vermiştir. Sözleşmeye konu 115 arkadaşımız vardır. Hizmet İş Sendikası, mevcut üye sayısını bile tam olarak bilmemektedir. Hiçbir belediye meclis üyesi veya amirimiz işçilere sendika değiştirme konusunda baskı ve telkinde bulunmadı. Biz bir an önce haklarımızı almak istiyoruz. Sendikamız bizleri oyalıyor.

Doğru olmayan ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları kınıyoruz."

66f261a6bbb8b.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.