Protein eksikliğinden kaynaklı sorunların çaresi kırmızı et!

Protein eksikliğinden kaynaklı sorunların çaresi kırmızı et!

Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için bireylerin tükettiklerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, kırmızı et yemenin, vücudun kendini hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirdiğini paylaşıyor.

Yeterli miktarda kırmızı et tüketiminin kış dönemi süresince grip, nezle gibi birçok enfeksiyondan korunmaya yardımcı olduğunu aktaran Bonfilet COO’su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, enfeksiyon kaynaklı hastalıkların daha sık görüldüğü kış aylarında kırmızı et yemenin, vücudun kendini hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirdiğini paylaşıyor.

Daha sağlıklı ve zinde bir vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınması oldukça önemli. Özellikle demir, çinko, selenyum gibi minerallerle, B12 vitaminin tüketimi bağışıklık sistemini ciddi anlamda güçlendiriyor. Vücudun ihtiyacı olan kırmızı kan hücrelerinin yapımını gerçekleştiren demirin ve bebeklerin anne karnındaki döneminden ergenliğe kadar olan büyüme dönemine kadar zeka gelişimini destekleyen ve büyüme çağındaki çocukların yeterli miktarda protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan çinkonun kırmızı ette yeterince olduğuna dikkat çeken Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, selenyum mineralini de bulunduran kırmızı etin bağışıklık sistemini ve karaciğeri tehlikelere karşı koruduğunu aktarıyor. Ayrıca et ve et ürünlerinde bulunan ve vücut için çok önemli olan B12 vitaminin altını çizen Bozkuş, 100 gr kırmızı et tüketiminin günlük ihtiyacın üçte ikisini, ayrıca riboflavin, niasin, B6 ve pantatonik asitin %25’ini karşılayabildiğini de belirtiyor.

514621.jpg

Protein eksikliği vücutta birçok rahatsızlığa neden olabiliyor. En önemli belirtilerinin başında bağışıklık sistemini zayıflatması, hastalıklara yakalanma riskini artırması, kansızlık yapması ve saç-tırnak zayıflığı oluşturması gelen protein eksikliğine çare ise kırmızı ette bulunuyor. Vücudun ihtiyacı olan yeterli protein miktarını alamama durumunda bazı sağlık sorunlarının yaşanabileceğini vurgulayan Bonfilet’in COO’su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, hayvansal besinlerde demir içeriğinin oldukça fazla bulunduğunu ve kırmızı et tüketmenin kansızlığı önleyebildiğini aktarıyor. Saç ve tırnak için gerekli olan A, D ve B12 vitaminlerini de içeren kırmızı etin haftada en az iki kere tüketilmesini öneren Bozkuş, kaliteli kırmızı ette bulunan proteinin, saç tellerini ve tırnağı oluşturan keratini de içinde bulundurarak güçlü saç telleri ve dayanıklı tırnakların oluşumunda yardımcı olduğunu belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.