Ramazan’da süt ve süt ürünleri tüketimine dikkat
Sindirimi kolay Pınar Denge Laktozsuz Ailesi, süt ve süt ürünlerinin tüketimini kolaylaştırırken, Ramazan Ayı’nda değişen beslenme ve yaşam şekline denge getiriyor.
Sağlıklı ve mutlu nesiller için Türkiye’yi 49 yıldır yenilikçi, kaliteli, lezzetli ve besleyici ürünlerle buluşturan Pınar, laktoz intoleransı olanlar için sindirime yardımcı Denge Laktozsuz Süt ve Yoğurt ile iftar ve sahurda süt ve süt ürünleri tüketimini kolaylaştırıyor, Ramazan Ayı’nda değişen beslenme ve yaşam şekline denge getiriyor.
“İftar ve sahurda süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi önemli”
Ramazan Ayı’nda doğru ve sağlıklı beslenmek için süt ve süt ürünleri tüketiminin önemini vurgulayan Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, şunları dile getirdi: “Ramazan Ayı, oruç tutanlar için yaşam şeklinin ve beslenme alışkanlıklarının değiştiği bir dönem. Bu dönemin dengeli bir şekilde geçmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekiyor. Sahurda süt, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerinin tüketimi hem gün içindeki tokluk hem de kilo kontrolü için çok önemlidir. Bunun yanında; yumurta, tam tahıllı ekmek, zeytin gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir. İftarda ise, su ve çorba ile başlayıp 15 dakika bekledikten sonra ana yemeğe geçilmelidir. Ana yemekte; az yağlı et yemekleri veya baklagiller ile protein alımına dikkat edilmeli, çiğ veya pişmiş sebze tüketimine önem verilmelidir. İftarda ve sonrasında hem kan şekeri dengesine yardımcı olmak hem de kilo kontrolüne destek olmak için süt, yoğurt gibi süt ürünlerinin tüketilmesi önemlidir.
“Süt proteinin vücutta kullanım oranı %90”
İnsan yaşamının her evresi için içerdiği besinlerle bir kaynak konumunda olan sütün kullanımının önemine değinen Çağatay Demir; “Süt proteini iyi kaliteli olup, vücutta kullanım oranı %90 seviyesindedir. Süt karbonhidratı olan laktoz, süt enerjisinin kaynağı olarak beyin ve sinir hücrelerinin oluşumunda, bağırsak hareketlerini düzenlemede yardımcı rol oynar. Ancak bazı kişilerin bağırsak florası, laktoza uyumsuzluk gösterebilir. Laktoz intoleransı olan kişiler laktozsuz süt ve süt ürünlerini tüketerek süt ve süt ürünlerinin faydalarından yararlanmaya devam edebilirler.” dedi.
Pınar’dan sindirimi kolay Pınar Denge Laktozsuz Süt ve Yoğurt
Pınar Denge Laktozsuz Süt ve Yoğurt kolay sindirilir, laktoz intoleransı olan kişilerin süt ürünlerindeki besin değerlerinden faydalanmalarına yardımcı olur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.