Rekor bağışla öğrenci yurdu

Rekor bağışla öğrenci yurdu

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi yerleşkesinde, hayırsever Shipley-Altındağ ailesi tarafından gerçekleştirilen 1 milyon 400 bin dolar bağışla temeli atılan öğrenci yurdunun inşaatı sürüyor.

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, son iki yılda aldığı bağışlarla büyük bir yapısal dönüşüme imza atıyor. Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Gastronomi Akademisi’ni fakülteye kazandıran Shipley-Altındağ ailesi, 1 milyon 400 bin dolarlık bağışlarıyla, 108 kişilik özel öğrenci yurdunun inşaatına öncülük yaptı. Bağışçı Altındağ ailesinden Murat Yetkin Altındağ’ın mimarlığını üstlendiği ve karşılıklı 2 katlı binadan oluşan özel öğrenci yurdu, fakülte öğrencilerinin barınma sorunlarına da çözüm olacak.

ege-prof-dr-necdet-budak.jpg

Çeşme Turizm Fakültesinde son yıllarda önemli yatırımlar gerçekleştiğini dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak, öğrencilerimizin daha huzurlu ortamda eğitim alması adına hem devletimizin desteği hem de bağışlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda rekor bağışla öğrenci yurdu yapımına vesile olan Richard Shipley ve Feyza Altındağ Shipley’e çok teşekkür ediyorum. Son dönemde yapılan bağışlarla, Çeşme Turizm Fakültesi atağa kalktı. Öğrenci yurdumuzun tamamlanması, öğrencilerimizin motivasyonlarını yükseltecek ve fakültemizin tercih edilebilirliğine katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin kendilerini güven içinde hissettikleri bir kampüste birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Yapılan bu önemli bağış da bu durumun daha güçlenmesine vesile oldu” dedi.

“FAKÜLTEMİZ, BÖLGENİN YÜKSELEN YILDIZI”

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise son iki yılda fakülteye yaklaşık 2 milyon 300 bin dolarlık bağış kazandırdıklarını ve yapılan yatırımlarla Çeşme Turizm Fakültesinin bölgenin yükselen yıldızı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Gültekin “ Öğrencilerimizin Çeşme’de yasadıkları sorunların başında barınma geliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yürütülen öğrenci odaklı çalışmalar neticesinde Ege Üniversitesinde huzur ve barış dolu bir kampüs ortamı oluştu. Fakülte yerleşkesinde inşaatı devem eden yurt binamızın tamamlanması ile çok önemli bir sorunun çözümüne vesile olacağız. Daha önce de fakültemize Gastronomi Akademisi inşa ederek yüksek bağışta bulunan Richard Shipley ve Feyza Altındağ Shipley’e ve ‘Bridge to Türkiye’ kuruluşuna çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ege-prof-dr-bilgehan-gultekin-1.jpg

Yapılacak olan öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Gültekin, “Eylül ayında tamamlanması planlanan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeyi hedefliyor. Toplam bin 500 metrekare alanda, kız-erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki bina bulunuyor. Her binada 27 oda olmak üzere toplam 54 oda ve 108 öğrenciye hizmet verecek yurdun tüm odaları iki kişilik tasarlandı. Tamamı hibe yoluyla yapılacak yurt binaları, Çeşme Turizm Fakültesi tarafından işletilecek ve her yıl yönetim tarafından belirlenen, ekonomik durumu yetersiz en az 5 öğrenciye ücretsiz konaklama imkanı da sağlanacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.