Ressam Cansu Okan: Resim yapmak doğuş amacım ve vazgeçilmezim!

Ressam Cansu Okan: Resim yapmak doğuş amacım ve vazgeçilmezim!

Sanatla iç içe olan bir ailede büyüyen ve pouring tekniğiyle resimler yapan Ressam Cansu Okan, “Resim yapmak doğuş amacım ve vazgeçilmezim” dedi.

MEDYA EGE – Kurumsal bir firmada çalışan ve sanatla iç içe olan bir ailede büyüyen Ressam Cansu Okan, görsel sanatlara olan ilgisinin küçüklüğünden itibaren aile ve çevresinden aldığını belirtiyor. Pouring tekniğiyle resimler yaptığına değinen Okan, “Küçüklüğümden beri soyut çalışmalara ilgi duyuyorum. Tabii ki somut ve karakalem çalışmalarım da oldu. Yaklaşık üç yıldan beri de pouring tekniği ile resimler yapıyorum. Görsel sanatlara olan tüm ilgimi ve bilgimi önce ailemden ve çevremden aldım. Sonrasında ise kendi imkânlarım doğrultusunda tecrübe sahibi oldum” dedi.

img-20240625-wa0060.jpg

Resim yapmanın doğuş amacı ve vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Okan, resim yapmanın sanatın bir dekorasyon malzemesi olmadığını söyleyerek, “Benim için resim yaparken en önemli şey, o günkü duygu ve düşüncemi; o günkü rengimi özgürce ruhumdan tuvalime aktarmak. Sanat, bir dekorasyon malzemesi değildir. Birçok ruh halini aktarabildiği gibi evrensel her konuyu da anlatır. Bu yüzden resim yapmak, doğuş amacım ve vazgeçilmezimdir” diye konuştu. ‎

img-20240625-wa0063.jpg

img-20240625-wa0062.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.