Esra Aran
Sağlık deposu yeşiller!
Yemeklere lezzet katan bitkiler hem görsel bir şölen sunuyor hem de şifa dağıtıyor. Sağlıklı sofralar kurmak için taze otlarla yapabileceğiniz bir tarif paylaşıyorum.
Şifa Salatası
5 dal dereotu
5 dal maydanoz
5 dal nane
Çeyrek Demet roka
5 dal taze kekik
8 dal fesleğen
2 dal mercan Köşk
Çeyrek Demet baby ıspanak
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 dilim ekmek
Yarım diş sarımsak
2 dal biberiye
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: ekmekleri küp küp kesin. İnce kıyılmış biberiye ve taze kekikten bir tutam alın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hepsini tereyağı ile karıştırarak, pişirin. Kalan tüm yeşillikleri zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu ve nar ekşisi ile karıştırıp tabağa ekleyin. Üzerine kavrulmuş bademleri ve ekmekleri koyarak servis edin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.