SAĞLIKÇILARIN UMUTLARI BAŞKA BAHARA KALDI
CHP Niğde Milletvekilleri Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen sağlıkçılara verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek bir yıl boyunca ek atama bekleyen sağlıkçıların umutlarının 2018 yılına kaldığını açıkladı.
Gürer açıklamasında, “Bakanlar önce söz verdiler sonra sözlerinde durmadılar. Bu durum atanamayan sağlıkçılar için hayal kırıklığı oldu” dedi.
RECEP AKDAĞ SÖZ VERMİŞTİ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bakanların verdiği sözleri anımsatarak, “Başbakan Yardımcısı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘2017 yılı için Maliye Bakanlığı’ndan 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunlarını da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah’ demişti. Ama söylediklerinin tamamı yerine gelmedi.
AHMET DEMİRCAN SÖZ VERMİŞTİ
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan TBMM Bütçe konuşmasında ‘2017/5 atamasında, toplam yerleşen personel sayımız yani kura çeken personel sayımız 12.380, bunlardan 11.233’ünün ataması yapıldı. Yani 12.380 personelimizden 11.233’ünün ataması yapıldı, kalan 1.147 kişinin ise güvenlik soruşturmaları, değerlendirmeleri devam ediyor” demişti. 400 bini aşkın sağlıkçı ise ek atama beklerken yılsonu geldi. Ek atama söz verildiği halde yapılmadı. 2018 için ise yine umut yok. Bazı branşlarda önemli yığılmalar oldu. Hükümet sağlıkçıların sorunlarına bir an önce çözüm üretmeli ve açık olan kadrolara derhal alım yapılmalıdır. Ayrıca atama bekleyen sağlıkçıların mağduriyeti derhal giderilmelidir” dedi.
CUMHURBAŞKANI İKİNCİ KEZ SÖZ VERDİ AMA.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer sağlıkçılara, Cumhurbaşkanın Başbakan iken söz verdiğini ve 2014 yılından beri sözde kalan, uygulaması gelmeyen yıpranma tazminatını da bir kez daha gündeme taşıdı.
Ömer Fethi Gürer konuşmalarında, “Başbakan iken Recep Tayyip Erdoğan 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verileceğini söyledi. Verilmedi. Cumhurbaşkanı olarak 5 yıla 1 yıl yıpranma payı için 16 Nisan’dan sonra yasal düzenleme yapılacağını söyledi, “İşin takipçisi olacağım” dedi. Yılsonu geldi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan söylediklerini halen daha uygulamaya geçirmedi. Bu durumda beklenti yüksek ama çözüm gelmeyen bir süreç yaşanıyor. Sağlıkçıların da umudu 2018’e kaldı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı iken söz veren Erdoğan’ın bu sözü gerçekleştirmemiş olması düşündürücüdür ”dedi.
ATAMALARDA LİYAKAT
Sağlık Bakanlığında son dönemlerde yapılan atamalara değinen Ömer Fethi Gürer, “Atamalarda liyakate bakılmadan hükümete yakın sendika üyelerinden tercih yapılıyor. Sağlık kurumlarında kalite ve verimin artması, yandaşa değil hak edene kadro verilmesi ile mümkündür ”dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.