Sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti!

Sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti!

Bosna Hersek’in orta ve güney kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde 14 kişi hayatını kaybetti.

Bosna Hersek'in orta ve güney kesimlerini gece saatlerinde vuran şiddetli sağanak, seli beraberinde getirdi. Çok sayıda yerleşim yeri ve yollar kapandı, evler elektriksiz kaldı. Bosna Hersek Federasyonu Entitesi Başbakanı Nermin Niksic, durumun oldukça ciddi olduğunu ve çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldığını açıkladı. Niksic, “Maalesef can kayıpları da oldu. Kamuoyunu her konu hakkında bilgilendireceğiz” dedi.

aw301159-08-min.jpg

Hersek Neretva Kantonu'na bağlı Jablanica kenti yönetiminden Darko Jukan, Jablanica şehrinde 14 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic, sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı. Komsic, “Bosna Hersek kurumları, selin etkilerini en kısa sürede gidermek ve halka yardım sağlamak için her türlü önlemi alacaktır” ifadelerini kullandı.

aw301159-01.jpg

"JABLANİCA ERİŞİLEMEZ DURUMDA"

Selden en fazla etkilenen Jablanica ve Kiseljak şehirlerinde kaybolanları aramak için çalışma başlatan kurtarma ekipleri, gece boyu elektriklerin kesik olduğunu ve cep telefonlarından sinyal alınamadığını belirtti. Jablanica İtfaiyesi, yolların ve demiryollarının kapalı olması nedeniyle şehrin tamamen erişilmez hale geldiğini duyurdu.

Hersek Neretva Kantonu yönetimi, kuzeyde durumun çok kritik olduğunu, şiddetli yağışların nehirleri taşırması ve heyelanların yolları kapatması nedeniyle ulaşımın tamamen kesildiğini, telekomünikasyon altyapısının ise kısmen hizmet dışı kaldığını ifade etti. Halka Konjic ve Jablanica’ya doğru yola çıkmamaları konusunda çağrıda bulunuldu.

aw301159-02.jpg

ORDU ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, sabah saatlerinde Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerine selden etkilenen bölgelerde sivillerin kurtarılması için başlatılan çalışmalara katılma talimatı verdi.

HIRVATİSTAN'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Şiddetli yağmur ve fırtına, Bosna Hersek’in komşusu Hırvatistan’da da etkili oldu. Bazı kasaba ve köylerde sel meydana geldiği öğrenildi.

aw301159-10-min.jpg

aw301159-06-min.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.