Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu'nda Zekâ Oyunları Sınıfı

Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu'nda Zekâ Oyunları Sınıfı

Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu, zekâ oyunlarının çocuklar üzerindeki olumlu etkisi ile geri dönüşüm farkındalığını birleştirerek ‘Geri Dönüşümle Zekâ Oyunları Sınıfı’ oluşturdu.

İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğü olarak Akıl ve Zekâ Oyunları kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik 7 oyun (Mangala, Kulami, Pentago, Reversi, Q-bitz, Equlibrio, Küre) branşında 2017 yılından bu yana turnuvalar düzenlenmektedir. Proje ile öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünce yapısı geliştirmesi, zekâ oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi, teknoloji bağımlılığını önlemesi ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu projeyi takip eden ve aynı zamanda geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanan Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ‘Geri Dönüşümle Zekâ Oyunları Sınıfı’ oluşturdu.

img-3083.jpg

Zekâ oyunlarının odaklanmayı güçlendirme, farklı düşünce yollarını geliştirme ve dijital ekrandan uzak kaliteli zaman geçirme gibi olumlu bakış açılarından yola çıkan Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri kolları sıvadı. Çocukların birlikte oyun oynama deneyimlerini arttırmayı, arkadaşlarıyla birlikte ders dışı faaliyetler yürütebilmeyi ve okul ortamında sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyebilmeyi hedefleyen ekip atıl durumda bulunan malzemeleri toplamakla işe başladı. Ellerinde atıl olarak bulunan tahtaları ve zemin parkelerini kullanarak öğrencilerle oyunların çizimlerini yapıp zekâ oyunları sınıfını oluşturdular. Sınıfın oluşum aşamasından itibaren çocukları sürece dahil ederek geri dönüşüm malzemeleriyle tüm oyunları kendileri yaptılar. Sürecin tamamına çocukların dahil olması onların okulu sahiplenmeleri, arkadaşlarıyla birlikte bir ürün ortaya çıkarmalarını sağladı. Böylece kendi yaptıkları ürüne sahip çıktılar. Öğrenciler 12 farklı zeka oyunu tasarladılar ve bu oyunları tüm ayrıntıları ile öğrendiler. Sonrasında ilçe ve il düzeninde yapılan yarışmalara katıldılar ve bu yarışmalarda Selçuk İlçesinde Mangalada ve Reverside ilçe birinciliği elde ederek ilde yarışmaya hak kazandılar. Tüm bu süreç elde edilen kazanımlar, deneyimler ve başarılar, bir taraftan köy okulu olarak çocukların ufkunu genişletirken, diğer taraftan zihinsel gelişimlerini de destekledi. Çocuklara hem ürün ortaya çıkarmanın hazzını, hem de geri dönüştürerek üretmenin mutluluğunu yaşattı.

img-3033.jpgimg-3079.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.