Sera Gölü'ne ziyaretçi akını

Sera Gölü'ne ziyaretçi akını

Trabzon'da yeşil bir vadinin içinde yer alan Sera Gölü, Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Göldeki deniz bisikleti yoğunluğu ise dikkat çekiyor.

Akçaabat ilçesindeki Derecik Vadisi'nde 1950'de meydana gelen heyelanın ardından yamaçlardan kopan büyük kayaların Sera Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan Sera Gölü, 2010 yılında tabiat parkı ilan edildi. Hem Trabzon il merkezine hem de Akçaabat'a yakın mesafedeki göl, ulaşım kolaylığının yanı sıra eşsiz manzarası ile ilgi çekiyor. Sera Gölü, ziyaretçilerine tabiatla iç içe vakit geçirme, gölde deniz bisikleti ile gezinti ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor. İklimi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bölgenin çekim merkezlerinin başında Sera Gölü gelirken, göl üzerinde doğayla iç içe deniz bisikletleriyle yapılan tur ise Arap turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Geçen sene temmuz ayında alınan kararla deniz bisikletlerine yasak getirilen gölde bu turizm sezonunda bisikletlere yoğun ilgi dikkat çekiyor.

aw231346-06.jpg

Sera Gölü'nü ilk kez görmenin heyecanını yaşadığını belirten Hüseyin Kurultay, “İstanbul'dan geliyoruz. Buraya ilk kez geldim. Gayet güzel, doğal, sakin bir yer. Genelde insan yoğunluğu ve gölde gezinti bisikletleri daha çok göze batıyor. Açıkçası bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, gayet güzel, serin. Tekrar gelmeyi düşünüyorum. Trabzonluyum ama maalesef Sera Gölü'ne ilk kez geliyorum” dedi.

aw231346-04.jpg

Trabzonlu olmasına rağmen Sera Gölü'ne ilk kez geldiğini belirten 65 yaşındaki Yaşar Öksüz de, “Ofluyum, 65 yaşındayım. Buraya ilk kez geliyorum. Güzel bir yer. Çocuklar sağ olsun internetten bakıp bizi buraya getirdi. Bundan sonra fırsatım olduğu sürece gelmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

aw231346-08.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.