1.5 milyarlık borçla kayıplara karışmıştı: Firari iş insanından 'konkordato' hamlesi!

1.5 milyarlık borçla kayıplara karışıp İzmir gündemine damga vuran firari Serdar Deniz, kendisi ve 5 şirketinin borçlarını vadeye yaymak için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne ‘konkordato’ başvurusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir örgütünde tanınmış isimlerden biri olan ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve bazı milletvekilleri ile belediye başkanlarının da çok yakın arkadaşı olduğu bilinen iş insanı Serdar Deniz’in 1.5 milyar lirayı geçtiği belirtilen borçlarını geride bırakıp kayıplara karışmasının ardından bomba bir gelişme yaşandı.

Yurtdışında olduğu belirtilen Deniz, kendisi ve 5 şirketinin borçlarını vadeye yaymak için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne ‘konkordato’ başvurusu yaptı. Mahkeme Deniz ve şirketleri Aslan Ayaz Filo Yönetimi, Econ Medya, Karen Bilişim, Odesa Demir Çelik ve Şehzadeler İç ve Dış Ticaret Hakkında geçici mühlet kararı verdi.

KARŞI ÇIKACAKLARA “KANITLA BAŞVURUN” ÇAĞRISI

Mahkeme konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi için Deniz ve şirketlerine Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek, makine mühendisi İbrahim Kurşun’u geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi. Açılan davanın ilk duruşmasının 9 Ocak 2025 günü yapılacağı bildirildi.Mahkemenin bugün Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayılan ilanında “İş bu ilanın ilk olarak yayınlandığı tarihten itibaren yedi günlük kesin süre içersinde, ilgililerin mahkememize dilekçe ile itiraz ederek davacılara konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur” denildi. Serdar Deniz’in konkordato için kesin mühlet kararı alınması ve böylece borçlarının bir takvime bağlanarak ödenebilmesinin önünün açılması halinde tekrar döneceği iddia ediliyor.

TEKNESİNİ GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI’NA DEVRETMİŞTİ

Piyasaya 1.5 milyar liranın üzerinde borç bırakarak kayıplara karışan Serdar Deniz, gitmeden önce lüks teknesini yakın ilişkide olduğu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’a devretmişti. Deniz, aynı zamanda Güzelbahçe Belediyespor’un başkanlığını da yürütüyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkan Tunç Soyer döneminde Gaziemir’deki kentsel dönüşüm işinin İZBETON şirketi üzerinden verildiği İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi’nin kurucu başkanı olan ve bu görevi uzun dönem sürdüren, ayrıca 1453 Osmanlı kahve zincirinin de sahibi olan iş insanı Deniz’in kayıplara karışması siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. (Erhan Gülenç)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri