Betül Kutluay Ağırbaş (35), üçüncü üniversitesi olan Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni üç yılda birincilikle bitirerek mezun oldu. İşletme okuyan, ardından Avustralya’da yüksek lisans yapan, İzmir’e dönüp kendi şirketini kuran Ağırbaş, hamileyken hazırlanıp kazandığı Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet törenine oğlu Nezih Ağırbaş ile katıldı.
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde, sahneye üç yaşındaki oğlu Nezih Ağırbaş ile çıkan Betül Kutluay Ağırbaş, hem katılanların sempatisini topladı hem de başarı hikayesiyle dikkat çekti. 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitiren Ağırbaş, aynı yıl, burslu olarak kazandığı Avustralya Macquarie Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Yönetimi yüksek lisansına başladı. 2006’da yüksek lisansını tamamlayan Ağırbaş, İzmir’e dönerek kendi şirketini kurdu. Yatçılık ve denizcilik alanında faaliyet gösteren Kutluay Yatçılık şirketiyle gemi ve A sınıfı seyahat acenteliği yapan Betül Kutluay Ağırbaş, 2012 yılında diş hekimi Nezih Ağırbaş ile evlendi. İçindeki öğrenme ve eğitim isteğini hiç kaybetmeyen Ağırbaş, işi gereği deniz ticaret hukuku alanında eğitimini devam ettirmek istedi. 2013 yılında, oğlu Nezih’e hamileyken üniversite sınavına hazırlanan Ağırbaş, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.
HAYALLERİM ZORLUKLARI AŞMAMI SAĞLADI
İlk yılında derslerindeki başarısı nedeniyle ikinci yılında akademik başarı bursu kazanan Ağırbaş, “Bir yandan derslere giriyor, bir yandan da oğlumu büyütüyordum. Kucağımda Nezih, elimde hukuk kitaplarıyla çok sabahladığım ya da uyuya kaldığım oldu. Hayallerim, tüm zorlukları aşmamı sağladı. Daha önce aldığım derslerden birkaçından muaf olduğum için bir dönem yaz okuluna gelip okulu üç yılda bitirebildim. Hayaller, azim ve isteklilikle birinci olarak mezun oldum. Oğlum adeta benimle birlikte okumuştu, diplomamı almaya da onunla birlikte çıkmak istedim” dedi.
Hedefinin deniz ticaret hukuku alanında uzmanlaşmak olduğunu ifade eden Betül Kutluay Ağırbaş, “Yüksek lisans yapmak istiyorum ve bunun için başvuruda bulundum. İnsan isterse her şeyi başarabilir. İçinde eğitim alma, öğrenme isteği olanlar asla ‘yapamam’ diye düşünmesin ve hayallerinin peşinden gitsin” diye konuştu.