Bilim insanları kanser hastalıklarının sürekli artmaya başlamasıyla umutlandırıcı br araştırmaya imza attılar. Yapılan araştırmalar sonucunda bilmeden de olsa sürekli tükettiğimiz bazı besinlerin kanseri azaltıcı etkileri olduğu ortaya çıktı.
Francis Cruck Enstitüsünden bir ekip, lahana ve brokolinin sindirilmeye başlandığında anti kanser maddelerini meydana çıkardığını ortaya koydu. Dolayısıyla bilim insanları brokoli ve lahana gibi sebzelerin bağırsak kanseri riskini azalttığını keşfettiler. Bu sebzelerin bağırsaklar için faydalı olmadığı düşünülse de yapılan detaylı bir araştırma bu besinlerin oldukça faydalı olduğunu ortaya çıkarıyor.
Araştırma turpgillerden olan bu sebzelerin laboratuarda büyüyen farelerin minyatür bağırsakları üzerinde denenmesini kapsıyor.
Bilim insanları yapılan bu araştırmalar sonucunda bağırsakların 4-5 gün içerisinde cilt gibi yenilendiğini belirttiler.