İzmir dendiğinde, gezecek yerler dendiğinde düşünürsünüz, araştırırsınız sonra da gider, görürsünüz.
İçinize siner gezdiğiniz yerler, gördükleriniz, insanların sıcaklığı.
Ama işte o arada karnınız acıkırsa, bir öğlen molası, bir akşamüstü molası verip de bir şeyler yemek istediğinizde İzmir’de gönül rahatlığıyla yemek yiyeceğiniz, hatta gönül rahatlığından vazgeçtim, ağızının tadına uygun, midenize uygun, o günkü fiziksel ihtiyaçlarınıza uygun yemek yemeye gideceğiniz birkaç yer vardır.
Orada her şey vardır.
Hizmet vardır, tat vardır, sizin fiziksel ve ruh halinize uygun yemekler vardır.
İşte bunlardan birisi 70 yıllık Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'dır.
Babasından devir alarak devam eden lezzet, hizmet ve temizlik.
3. kuşak işletmecisi ise Alpay Okyay.
Geçtiğimiz günlerde Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, Bib Gourmand kategorisinde Michelin Rehberi'ne girmeyi başardı.
Dünyanın en ünlü gastronomi organizasyonu, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'na, dünyanın en iyi lokantalarından birisi olarak rehberinde yer verdi.
"Yıllardır dedemin, dayımın yanında çıraklık yaparak bu mesleği öğrendim ve üç kardeş hizmet vermeye devam ediyoruz” diyerek Adil Müftüoğlu Uğur Lokantaları'nın geçmişinin temellerini gururla anlatan Alpay Okyay, aynı gururu İzmir’e de yaşattı.
İzmir’in ve geleneksel Türk Mutfağı’nın dünyada temsil edebilme gurunu yaşayan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’na ünlü, ünsüz eminim gitmeyeniniz, oturmayanınız, o lezzetinden kendinize uygun gördüğünü yemeyeniniz olmamıştır.
Bu gurura ortak olmayanınız olmamıştır.
İzmir’in gururu, Türk Mutfağı’nın gururu Adil Müftüoğlu Uğur Lokantaları'nı ve işletmecisi Alpay Okyay beyi ve kardeşlerini yürekten kutluyorum.
İzmirliler onlarla gurur duyuyor!