Acil Nakit İhtiyacına Son: İhtiyaç Kredisi

Krediler, bankalar tarafından sunulan ve nakit ihtiyacının karşılanmasını sağlayan finans ürünleridir.

Krediler, bankalar tarafından sunulan ve nakit ihtiyacının karşılanmasını sağlayan finans ürünleridir. Kredi çeşitleri arasında en çok başvuru yapılan ise ihtiyaç kredisi olarak öne çıkmaktadır. İhtiyaç kredisiyle acil olan nakit ihtiyacının karşılanması mümkündür.

Günümüzde pek çok farklı ihtiyacın karşılanması için tercih edilen kredi ürünlerinin başında ihtiyaç kredisinin gelmesinin bazı nedenleri var. Bu kredi ile hangi ihtiyaçların karşılandığına değinmeden önce merak edilen bazı sorulara açıklık kazandırmakta fayda olacaktır.

İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT SAYISI UZATILABİLİR Mİ?

Özellikle yüksek miktarda ihtiyaç kredisi almak isteyenler, bir süre sonra taksit sayısını, daha doğrusu vade sayısını uzatmak isteyebiliyor. Hatta bankaların bu yönde çok sayıda başvuru aldığını da belirtebiliriz. Ancak ilgili yasa ve mevzuatlar gereği ihtiyaç kredisinin vade sayısı 36 ayı geçemiyor.

Bu durumun bankaların inisiyatifinde olmadığını da belirtmekte fayda var. Bankaya ev ya da arsa ipoteği ile başvuru yaparak ihtiyaç kredisi vadesinin uzatılması talebinde bulunmak doğru olmayacaktır. Bankalar belirli yasa, yönetmelik ve mevzuatlar kapsamında hizmet verir. Bu mevzuatlar da ihtiyaç kredisinin en fazla 36 ay vade ile sunulmasını gerektiriyor.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE VADE UZADIKÇA FAİZ ARTAR MI?

Bilindiği gibi banka kredilerinde uygulanan faiz oranları hangi bankanın tercih edildiğine bağlı olarak değişebiliyor. Ancak neredeyse her bankanın uyguladığı politikalardan biri de vade sayısının artması durumunda faiz oranının da bir miktar artış gösteriyor olmasıdır. Dolayısıyla bir bankadan ihtiyaç kredisi aldığınızda, kredinin geri ödemesini 6 ayda yapacak olursanız uygulanacak faiz oranı daha düşük olur.

Vade sayısı 16 aya, 26 aya ya da 36 aya çıktığında da faiz oranında bir miktar artma olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada önemli olan, Enpara.com gibi düşük faiz uygulayan güvenilir seçeneklere yönelmenizdir. Enpara.com, ihtiyaç kredisinde gayet düşük bir faiz uyguluyor. Bu nedenle, vade sayısı uzadığında faiz oranı yükselse dahi, geri ödeme miktarı tüketiciyi çok fazla zorlayacak tutarlara ulaşmıyor.

EN FAZLA NE KADAR İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKİLEBİLİR?

İhtiyaç kredisi olarak bankadan çekebileceğiniz maksimum meblağ, yasalarla sınırlandırılmış durumdadır. Bu nedenle çekeceğiniz kredi tutarının aylık taksitlerinin, aylık gelirinizin %50’sini geçmiyor olmasına bakılır. Enpara.com bu noktada 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi çekebilme imkanı sunuyor. Elbette daha düşük meblağlarda, hatta 1.000 TL tutarında bile kredi çekebilirsiniz.

Bankaya ihtiyaç kredisi için başvuru yaptığınızda gelir durumunuzun da dikkate alınacağını unutmamalısınız. Aylık gelirinizi çok fazla aşan bir tutar talebinde bulunmanız halinde başvurunuz reddedilebilir. Özellikle kredi puanınız düşükse başvurunuzun reddedilme ihtimalinin çok daha yüksek olacağını unutmamalısınız. Sonuç olarak, bankaya kredi başvurunuzu iletirken aylık gelirinizin yarısını dikkate alın. Kredi geri ödeme taksitleri aylık gelirinizin yarısını aşmamalıdır.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE AYLIK TAKSİTLER NASIL HESAPLANIR?

Acil nakit ihtiyacını karşılamak adına bankadan ihtiyaç kredisi talep edenler için aylık geri ödeme taksitlerinin ne kadar olduğu önemlidir. Bu konu aynı zamanda tüketicilerin aklını çok fazla karıştırabiliyor. Hatalı hesaplamalar yapılıyor ve sonuç olarak tüketiciler kredi kullandıktan sonra aylık taksit miktarlarını gördüklerinde şaşkınlık yaşayabiliyor. Tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için ihtiyaç kredisi hesaplama araçlarının kullanılması sizin adınıza en doğru hamle olacaktır.

Sizin için bu aşamada bir tavsiyemiz var. Enpara.com’un sunduğu ihtiyaç kredisi hesaplama aracını kullanarak, kredi talebiniz karşılığında aylık geri ödeme taksitlerinizin ne kadar olacağını net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Üstelik bu hesaplama aracını kullanmak için cep telefonunuza bir uygulama indirmeniz ya da üyelik işlemleri gibi prosedürler ile uğraşmanız gerekmiyor. Enpara.com’u ziyaret ederek krediler sayfasına girebilir, ihtiyaç kredisi hesaplama aracını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Hesaplama aracında 1.000 TL-100.000 TL arasında istediğiniz ya da ihtiyacınız olan miktarı işaretleyin. Sonrasında taksit sayısı bölümünden geri ödeme için tercih ettiğiniz taksit sayısını belirleyin. Taksit sayısı da 1 ila 36 ay arasında değişiyor. Taksitler aylıktır ve ayda 1 defa ödeme yapılarak bankaya kredi geri ödemesi gerçekleştirilir. Bu işlemleri yapmanız durumunda aylık taksit tutarını anında görebiliyorsunuz. Faiz oranını ve bankaya yapacağınız toplam geri ödeme tutarını da görme imkanına sahip olabiliyorsunuz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri