Fransa'nın Toulouse kentinde bulunan Airbus ile gerçekleştirilen protokolle Havajet Lisesi öğrencileri, benzerine zor rastlanan bir staj imkanına kavuşurken; bu anlaşma lise düzeyinde bir ilk olma özelliği taşıyor.
Havajet Lisesi öğrencileri, Airbus stajıyla okulda edindikleri kuramsal bilgileri pratiğe çevirme imkanı buldu. Öğrenciler, havacılık sektörünün önde gelen temsilcisi olan Airbus'ta edindikleri deneyim ve dünya standartlarındaki bilgilerle sektöre donanımlı olarak adım atma şansı yakaladı.
2018 TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI
Sürekli gelişen havayolu sektöründe istihdam açığının da büyüdüğünü belirten Havajet Lisesi yetkilileri, sektörün yakın gelecekte Türkiye'de dönüm noktası yaşayacağını söyledi.
Havacılık sektöründe yetkin bir elemanın dünyanın her yerinde çalışabildiğini dile getiren yetkililer şu ifadelere yer verdi: “Sektörde yıllık 10 bin eleman açığı yaşanıyor. 2018 yılında bu rakamın 40 bine yükselmesi bekleniyor. THY'de 45 farklı ülkeden pilot çalışıyor. 2030 yılında da dünyanın havacılık merkezinin İstanbul olması bekleniyor. Türkiye'de yıllık 115 milyon yolcu transferi gerçekleştiriliyor. Şu anda yapımı devam eden 3'üncü havalimanından tek başına 150 milyon yolcu geçişi yapılması bekleniyor”
EĞİTİM LABORATUVARIYLA FARK YARATIYOR
Havajet Lisesi bünyesinde yaşama geçirilen Uçak Bakım Bölümü Eğitim Laboratuvarı ile öğrencilere uygulamalı eğitimler veriliyor.
Öğrenciler, eğitim laboratuvarında, Airbus A310 ve Boeing 727 uçak motorları ile derste gördükleri kuramsal bilgileri uygulamalı olarak pekiştiriyorlar.
Haftanın 3 günü deneyimli eğitmenler eşliğinde laboratuvar dersleriyle sistem parçalarının söküm, takım ve bakımları yapılıyor; benzeri bir laboratuvar İzmir'de bulunmuyor.