Ak Parti İzmir temellerini atıyor!

Ali EYCE

AK Parti, öyle değişim, böyle değişim, şöyle değişim söylemlerinin, beklentilerinin bittiği noktaya geldi.

Bugün ve yarın İzmir'de, bütün ilçelerde partilerin delege yapısının belirlenmesi için AK Parti üyesi olan herkes oy kullanacak.

Önlerine sunulan delege listesini onaylayabilecekleri gibi, o delege listesinde olmasını istedikleri isimleri de ayrıca yazarak partinin en temel taşlarının oluşmasında söz hakkını kullanmış olacaklar.

En son yapılan yerel seçimlerden sonra AK Parti'de değişim olacağına ilişkin beklenti, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da olması gereken, olacak bir yol olarak çizildi.

Erdoğan, toplantılarında yorgun olanları, yılgın olanları kenara çekilmeye davet ederken, değişimin iradesini önce kişilerin kendi iradelerine bıraktı.

Siyasetin hırsına kapılıp kendi iradesiyle ayrılmayan ama ayrılmasında, değişimde parti adına fayda olacak konularda ise bizzat kendisi karar verecek.

Herhangi bir siyasi partiyi güçlü kılan, delege yapısıdır.

Sağlam ve iradeli delege yapısı siyasi partileri, en anlamda değişim ve karar almada güçlü yapar.

Bu güç de iktidarın yolunu açar.

Adet yerini bulsun, demokrasi yolunu bulsun mantığıyla yapılan delege seçimlerinden çıkan sonuç, hiç bir zaman o siyasi parti için pozitif olmamıştır, olmaz da.

İradesini, tercihini yansıtamayan partilerin kendi içlerinde olamayan demokrasi, kendi dışlarındaki demokrasiyi de iddiadan öteye geçirmez.

Mevcut ilçe başkanlarının kendi koltuklarını koruyabilme dürtüsüyle delege yapısına müdahale etmesi, AK Parti açısından en büyük handikaptır.

Mevcut il ve ilçe başkanlarının da gayet iyi bildiği bir şey var;

Kongre süreçlerinde ilçe başkanlığı için aday gösterilemeyebilirler.

O yüzdendir ki partinin temeli olan delege yapısına partinin üst kademeleri, çok ama çok elzem durumlar olmadığı sürece müdahalede bulunmazlar.

AK Parti üyesi olanların kendi iradelerini özgürce sergileyebildiklerine emin olup, çıkacak sonuçların analizini yaparlar.

Önemli olan Türkiye'de AK Parti'nin kazanması, İzmir'de AK Parti'nin kazanması, ilçelerde AK Parti'nin kazanması, kazanabilme yolunun açılmasıdır.

Ahmet'in, Mehmet'in siyasi hırsı veya siyasi beklentisi değildir.

AK Parti İzmir'de ciddi değişim olacağına dair siyasi kulislerden aldığım bilgiyle, bir noktanın altını kişisel varımım olarak çizmek istiyorum.

İzmir'deki değişim daha çok gençlerden, daha çok siyasetin yeni yüzlerinden olabilir.

Hayatını siyasetin içinde geçiren ile siyaseti hayatına yeni sokan insan arasında büyük bir fark vardır.

Hayatını siyasetin içerisinde geçirenin yeterince çalışmasını engelleyen, kendisi de dahil bir çok etken vardır.

Siyaseti hayatına yeni sokan insan için çalışma parkuru sonuna kadar açıktır ve parkurun her kademesinde de yeni siyasete yeni nefesler katar.

AK Parti'nin İzmir'de nefes almaya ihtiyacı var mı, yok mu?

Cevabı bilen soruyu kapar!

Vesselam!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.