Ak Parti kongre süreçleri hızlı başladı

Önder Şengüler yazdı; Ak Parti kongre süreçleri hızlı başladı

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Bilal Saygılı Başkanlığında kongre startını verdi. Açıkçası bu kadar büyük değişimi hiç kimse beklemiyordu. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım “Bilal Başkan’ın zorlu sınavı” isimli köşe yazımda belirttiğim gibi, Bilal Saygılı’nın bu zorlu sınavı, başarı ile atlatacağını belirtmiştim. 30 ilçenin 19 tanesinde değişime gitmek, cesaret isteyen bir iştir. Ben şahsen Bilal Saygılı başkanı tebrik ederim. Bu kadar büyük çaplı değişimi ancak cesur insanlar göze alarak yaparlar.

Yarımada bölgesindeki 5 ilçenin tamamı görevden alındı. Urla, Seferihisar, Çeşme, Güzelbahçe, Karaburun ilçe başkanlıklarında değişim kararı alındı. Açıkçası ben yarımada bölgesini çok iyi tanırım. Karaburun, Seferihisar ve Çeşme’de Belediye başkanlıklarının kazanılması hiç de zor veya imkansız bir durum değildi. Karaburun’da talihsizlik, Çeşme ve Seferihisar’da ise teşkilat beceriksizliği sebebi ile seçimler hüsranla sonuçlandı. Güzelbahçe’de seçimler o kadar kötü geçti ki; Ak Parti, Meclis Üyesi çıkaramadı. Bir iktidar partisi açısından son derece üzücü ve kötü bir durumdur. Urla ise 4,5 yıllık kayyum yönetiminin ardından CHP’ye Türkiye rekoru kırdırdı. Meclis’e 2 isim seçilebildi ve iktidar partisinin Urla Belediye Meclisi'nde grubu oluşmadı. 4,5 yıl kayyum hizmetleri ile donatılan Urla’da alınan bu sonuç, tezlere konu olabilecek kadar garip ve ağır bir durumdur. Gerek beceriksizlik, gerek talihsizlik sonucu kaybedilen yarımada bölgesindeki 5 ilçe başkanının görevden alınması son derece yerinde ve doğru bir karardır.

Narlıdere , Balçova ve Konak İlçe Başkanları'nın ismi de değişim listesinde yer aldı. Narlıdere ve Balçova İlçe Başkanları'nın değişimini seçim sonuçlarına çok bağlayamayız. Sanırım bu ilçelerde teşkilat içi sorunlar baş göstermiş durumda. Konak’ta ise durumlar daha karışık ve değişimin olması gerektiği belirgindir. Yaklaşık 6 yıldır ilçe başkanlığı görevine devam eden Said Başdaş bu süreçte bana göre yıprandı. Konak gibi merkez ilçede, en çalışkan Belediye Başkan Adayı Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ile başarıyı yakalayamadılar. Ceyda Vekil gerçekten takdire değer, üstün bir performans sergiledi ancak teşkilat uyumu konusunda bence yeterli desteği göremedi. Ben Konak seçim çalışmalarını yakından takip ederken, Ceyda Vekil’in sürekli aynı bölgelerde sahaya çıkarıldığını gözlemledim. Said Başkan’ın kişiliği karakterine asla söz etmem ancak Konak ilçesi zor bir bölgedir. Said Başkan ile Kadifekale, Kadriye mahalleleri ve Kemeraltı bölgesinde etkili olabilirsiniz ancak. Göztepe, Güzelyalı, Alsancak, Kordon, Kıbrıs Şehitleri gibi kozmopolit yerlerde etkili olamazsınız. Zaten seçim sonuçlarını incelediğinizde bu bölgelerde CHP ile farkın açıldığını çok net görebilirsiniz.

Buca’da seçimin kaybedilmesi Ak Parti seçmenini en çok üzen sonuçların başında gelmektedir. %37,05 oy oranı ile Buca ilçesinin 4 puan ile kaybedilmesi üzücü ve şaşırtıcı bir durumdur. Bu sebeple Buca’da İlçe Başkanlığı'nda değişime gidilmesi son derece doğru bir karardır. Metropol ilçelerde Bornova da değişimden nasibini almış gözükmektedir. Bornova ilçesinde Ak Parti, İlçe Başkanlığı konusunda doğru, etkin ve sürekliliği olan bir teşkilatı uzun süredir kuramadı. Umarım bu sefer Bornova'da tercihler doğru ve yerinde yapılır.

Ak Parti’nin İzmir’de 19 İlçe başkanı değiştirmesi, parti tabanı açısından son derece heyecan ve umut verici olarak karşılanmıştır. Büyük değişimin İlçelerden başlayarak, yukarıya doğru seyir edeceği gözükmektedir. İl Başkanı Bilal Saygılı’nın, İl Yönetimi ve Yürütme Kurulu'nda köklü değişiklikler yapacağı şimdiden kulislere yansımıştır.

Görevden alınan her isim için kötü demek son derece yanlış bir tabir olur. Daha önce görev tebliğ edilen bu isimler de referanslar ve gerekli elemelerden sonra bu koltuklara oturdular. Teşkilatın bu isimlerden beklentisi ise görev bitimiyle beraber parti ile olan bağlarının kopmamasıdır. Bu işler bir bayrak yarışıdır. Bugün siz başkan olursunuz, yarın bir başkası, burada amaç Ak Parti bayrağının yere düşmemesidir. Siyaset alanında yıllar bana gösterdi ki, hiç kimsenin koltuğu, makamı, mevkisi tapulu malı değildir. Benim yerim garanti, beni kimse alamaz gibi söylemler boş söylemlerdir. Siyaset alanında 24 saat çok uzun bir zamandır. Altınızdan koltuğu öyle bir çekerler ki tepe taklak düşer gidersiniz. Yüksekte yer tutanlar, aşağıda bulunanlar kadar güvende değildir.

Bu kadar köklü ve yerinde bir değişime imza atan Sayın Bilal Saygılı’yı tebrik ediyoruz. Aynı kararlılığı ve başarıyı yeni atanacak İlçe Başkanları sürecinde de göstereceğinden son derece eminiz. Rabbim bu süreçte yar ve yardımcısı olsun İnşAllah…

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri