Probiyotiklerin Vücudumuza 5 Önemli Etkisi
- Vücudu hastalıklardan korur ve bağışıklık içerisinde sağlamlaştırmak yardımcı olurlar.
- Kanseri önleyici ve tedavi edici etkiler vardır.
- İshal, mide rahatsızlığı, şişkinlik, gaz, hazlaplık gibi konularda önlemeye yardımcı olur.
- Yiyeceklerin vitamin ve mineral emilimini artırırlar.
- Kilo vermenize yardımcı olur.
Nar Ekşisi:
Konumuz probiyotik ise, organik ev yapımı nar ekşisi de yerini almalı bu listede. Lakin bu noktada satın aldığınız değil, evde hazırlamış olduğunuz nar ekişisi sağlık açısından fayda sağlayacaktır.
Elma Sirkesi:
Onun derde deva niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz, elma sirkesi, probiyotik açısından değerlendirilebilecek nadide besinlerden bir tanesidir. Elma sirkesi, fermantasyon işlemi için bir çok mikroorganizmaya sahiptir.
Akşam yemeğinden sonra uyumadan 2 saat kadar önce 1 bardak ılık suya katılmış 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi, hem bağırsak sağlığımızı koruma da hem de insülin dirence tedavi etmek başarıya taşıyacak etkilere sahiptir.
Hangi probiyotik kaynak ne kadar tüketilmeli?
Kefir:
Hep söylenir belki de ilk tercihtir, probiyotik devreye kefir. Tüketim sıklığı ve miktarıyla haftada 3 defa ikindi ara öğününüze alacağınız ev yapımı organik kefir, bağırsak floranızı güncel tutup sizi hastalıklardan koruma da büyük etkiye sahip olacaktır.
Kaynak: Milliyet