Özellikle, doğru besinleri doğru zamanda tüketmek hem hastalıklardan koruyor hem de kilo almayı engelliyor. Peki, hangi yiyecekleri hangi zamanlarda yemeliyiz?
Elma
Neden kahvaltıda yemeliyiz?
- Elma, kolestrol seviyesini ve kan şekerini düşüren pektin içerir.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
- İçerisinde bulunan pektini geceleri sindirmek zordur ve mide asidini arttırır.
Domates
Neden kahvaltıda yemeliyiz?
-Sindirimi iyileştirir ve metobolizmayı artırır.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
-Domatesin içinde bulunan pektin ve oksalik asit nedeniyle akşam yemeği için yenilirse mide şişmesine neden olabilir.
Kuruyemiş
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Tansiyon riskini azaltır ve kalp sağlığını korur.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
-Kuruyemişlerin yağ oranı yüksektir ve kalorilidir. Akşam yemeğinde yenirse kilo almaya yol açar.
Portakal
Neden atıştırmalık olarak yemeliyiz?
-Sindirimi iyileştirir ve metobolizmayı hızlandırır.
Neden kahvaltıda yememeliyiz?
- Mide boşken portakal tüketmek, mide tahrişine gastirite neden olabilir.
Muz
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Öğle yemeğinde tükettiğimiz muz, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi iyileştirir.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
- Mukus oluşumuna yol açabilir. Hazımsızlık yapabilir ve sindirimi zorlayabilir.
Yoğurt
Neden akşam yemeğinde yoğurt yemeliyiz?
-Akşam yemeğini daha hızlı sindirmeye yardımcı olur. Gece yiyeceğiniz abur cuburu engeller.
Neden kahvaltıda yoğurt yememeliyiz?
-Boş mideyi çok asidik yapar ve mide astarına zarar verme potansiyeline sahiptir.
Et
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Hastalığa karşı yorgunluğu ve savunmasızlığı azaltır.
Neden akşam yemeğine yememeliyiz?
-Sindirmesi 4-6 saat sürer. Sindirim sistemine zarar verebilir.