İzmir'de 'İyi gıdaya doğrudan ve tercihen yerli üretici yoluyla ulaşabilmek, daha az karbon ayak izi için uzaklardan getirilecek ürünleri toplu sipariş edip üretici ile tüketiciyi buluşturmak” amacıyla bir araya gelen ve kısa sürede 219 katılımcıya ulaşan Alaçatı Gıda Topluluğu, baharın gelmesiyle birlikte Çeşme'deki bağ, bahçe ve tarım alanlarındaki hazırlıkları da yoğunlaştırmaya başladı. Kış dönemi tarımsal faaliyetlerini tamamlayan Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri, Çeşme Belediyesi’ne ait Alaçatı lavanta bahçesinde bir araya gelerek bölgenin en değerli aromatik bitkilerinden birisi olan lavanta hakkında bilgilendirdi. Alaçatı Gıda Topluluğu üyelerinden Dr. Mahmut Tolon, lavanta yetiştiriciliği ve lavanta yağının çıkarılması ile ilgili topluluk üyelerini bilgilendirdi.
Menderes ilçesindeki bir kadın üreticiye lavanta fidesi alarak destek sağlayan Alaçatı Gıda Topluluğu, ayrıca kendileri de bahçelerinde yetiştirmek üzere lavanta fideleri aldı.