1983 yılından beri Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki yerinde hizmet veren fırın, 34 yıldır İzmir’in dört bir yanından gelen boyoz severleri ağırlamanın verdiği mutluluğu artık ikinci bir mekanda daha yaşıyor.
Boyozun İzmir’e özgü bir lezzet olarak ülke çapında ün kazanmasında büyük emeği olan Alsancak Dostlar Fırını’nın ikinci kuşak sahibi ve işletmecisi Berrin Akar Rasuli duygularını “34 yıldır Karşıyaka bize geldi. Şimdi biz oradayız” sözleriyle dile getirirken Karşıyakalılar artık boyoza daha yakın olmanın keyfini çıkarıyor.
Fırınlanmış yumurta ile birlikte gelenekselleşen sade boyozun yanı sıra patlıcanlıdan peynirliye, ıspanaklıdan yeşil mercimekliye, zeytinliden çikolatalıya kadar farklı boyoz çeşitlerini de sunan Atakent tramvay durağı karşısındaki yeni şube, sadece kahvaltıda değil günün her saatinde Karşıyakalı boyoz severleri bekliyor.