Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, siyasi parti gruplarıyla ilgili ziyaretine ilişkin, "Bugüne kadar yaptığımız hazırlıklar hakkında kendilerini bilgilendirdik, yaptığımız çalışmanın çerçevesinde değerlendirmelerimizi kendilerine ilettik. Bu konuda kendilerinin görüşlerini istişare, değerlendirmelerini ve tutumlarına dair beklentilerimizi ifade ettik" dedi.
AKP heyeti TBMM'de siyasi parti gruplarını ziyaret etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Antalya milletvekili Hasan Subaşı'nı ziyaret etti.
Bakan Bozdağ, görüşemeden sonra anayasa değişikliği konusundaki çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, "Biz bugüne kadar yaptığımız hazırlıklar hakkında kendilerini bilgilendirdik, yaptığımız çalışmanın çerçevesinde değerlendirmelerimizi kendilerine ilettik. Bu konuda kendilerinin görüşlerini istişare, değerlendirmelerini ve tutumlarına dair beklentilerimizi ifade ettik. Kendilerine somut bir teklif metni sunmadık. Çünkü bu hazır bir teklifle gitme değil de onların görüşlerini de alarak bu süreci ona göre şekillendirme düşüncesiyle bir ziyaret olduğu için somut bir metin kendilerine sunmadık" dedi.
İYİ Parti Grubu Başkanı İsmail Tatlıoğlu, görüşmelerinin anayasa değişikliği kapsamında olduğunu belirterek, "Heyetin ziyareti anayasa değişikliğinin genel çerçevesi üzerine iki madde oldu. Bir bilgilendirme oldu. Heyete teşekkür ederiz. Biz konuyu Sayın Genel Başkanımızla ve parti kurullarında görüşüp kararımızı paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Anayasa değişikliği teklifi hakkında siyasi partilerle görüşme sağlayan AKP Heyeti, dün il olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşmüştü. MHP, teklifin hayırlı olmasını dilemişti.
Ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşme sağlayan heyete ilişkin CHP'den "Temel hakların referandum konusu halinde olmaması gerektiğini söyledik. Birden çok maddeli bir anayasa değişikliğinin seçime 7 ay kalmışken yapılması doğru olmadığını düşünüyoruz. Yeni anayasanın yeni parlamentonun işi olduğunu düşünüyoruz. AK Parti’nin 'çalışmaları birlikte olgunlaştıralım' önerisinin içinde olmayacağımızı ifade ettik." yanıtı gelmişti.