APFİZ'den Yeni Okul Yılına Merhaba Kokteyli

İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği (APFİZ), her yıl olduğu gibi bu yıl da “Yeni Okul Yılına Merhaba Kokteyli” ile Fransızca eğitimine gönül veren öğretmenleri, okul yöneticilerini ve Fransız diplomatik temsilcilerini bir araya getirdi.

Buluşmaya Fransa Büyükelçiliği İş Birliği ve Kültür Müsteşarı Gilles Roulland, Fransızca İşbirliği Ataşesi Juliette Mauget ve Institut français İzmir Müdürü Juliette Bompoint ile davetliler katıldı. APFİZ Başkanı Tuba Polat Saraç, Fransızca öğretmenlerini bir araya getirmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, önümüzdeki dönem için planladıkları projeleri sundu. Saraç, 21 Kasım Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Günü için belirlenen sloganı hatırlatarak, “Hepimiz Şampiyonuz: Fransız Dil ve Kültürü Adına Olimpiyat Ateşi’ni Taşıyan Fransızca Öğretmenleri” sloganıyla, öğretmenlerin Fransız dil ve kültürünün fahri elçileri olduğunu vurguladı. Saraç, Fransızca öğretmenlerinin birlik ve beraberlik içinde, yorulmadan çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Fransa Büyükelçiliği İş Birliği ve Kültür Müsteşarı Gilles Roulland, İzmir’de üretken ve enerjik bir Fransızca Öğretmenleri ekibiyle tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Fransızca İşbirliği Ataşesi Juliette Mauget de derneğin çalışmalarından etkilendiğini ve APFİZ üyeleriyle birçok projeyi hayata geçirmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Institut français İzmir Müdürü Juliette Bompoint ise APFİZ ile yaptıkları iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, dernek yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Konuklar, düzenlenen kokteylde keyifli anlar geçirdi.

2003 yılında kurulan APFİZ, İzmir’den Antalya’ya kadar uzanan geniş bir bölgede Fransızca öğretmenlerine eğitimler ve etkinliklerle destek vermeye devam ediyor. Dernek, Ege Bölgesi’ndeki devlet ve özel okullarda çalışan Fransızca öğretmenlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. 2022 yılında Kuşadası Atlantique Tatil Köyü’nde düzenlenen Yaz Üniversitesi ile büyük beğeni toplayan APFİZ, bu yıl da dinamik bir giriş yaparak yeni projelerini tanıttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri